Ελλάδα

Τραπεζικοί λογαριασμοί απ΄ όλους τους δήμους και την ΚΕΔΕ για την στήριξη και αναγέννηση των πυρόπληκτων περιοχών

Ειδικούς λογαριασμοί για την στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών και την αναγέννηση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στις περιοχές που κάηκαν , ανοίγουν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας(ΚΕΔΕ) καθώς και οι δώδεκα Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ) της χώρας .
Σ΄αυτούς τους ειδικούς τραπεζικούς λογαριασμούς πολίτες, ιδιώτες, φορείς και επιχειρήσεις καλούνται να συνδράμουν οικονομικά προκειμένου να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των Δήμων.

Η ΚΕΔΕ βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με όλους τους πυρόπληκτους Δήμους της Ελλάδας και τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων προκειμένου να συντονίσει την βοήθεια και την στήριξη που χρειάζονται τις δύσκολες ώρες που ζουν λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών.
Στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ ( 11/8) οι Πρόεδροι των ΠΕΔ τόνισαν ότι υπάρχει ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους Δήμους, αλλά η βοήθεια που θα σταλεί πρέπει να είναι στοχευμένη στις άμεσες ανάγκες των Δήμων.

Τα είδη που έχουν ανάγκη οι πυρόπληκτοι Δήμοι καταγράφονται καθημερινά στην σελίδα της ΚΕΔΕ στο λινκ: https://kede.gr/otaupdate/anagkes-pyroplikton-dimon/
Τον συντονισμό και την κατανομή των ποσών θα αναλάβουν οι κατά τόπους ΠΕΔ υπό τον συντονισμό της ΚΕΔΕ ώστε κάθε προσφορά να πιάνει τόπο στη δύσκολη αυτή στιγμή για τους Δήμους και τους πολίτες που είδαν περιουσίες, επιχειρήσεις και υποδομές να παραδίδονται στις φλόγες.

Τα πρώτα 500.000 ευρώ

Από την πλευρά της η ΚΕΔΕ για την αναγέννηση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στις περιοχές που κάηκαν καταθέτει η ίδια στον ειδικό λογαριασμό της , 500.000 ευρώ.
Ο αριθμός αυτού του λογαριασμού είναι : GR6901100800000008001174807 (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΚΕΔΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Παπαστεργίου : Με διαφάνεια – στοχευμένα

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Είναι συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών, ιδιωτών, επιχειρήσεων και φορέων στους Δήμους και τους συμπολίτες μας που είδαν να χάνονται οι περιουσίες τους και να καταστρέφονται οι δουλειές τους. Είναι όμως σημαντικό να κατανοήσουμε ότι δεν πρέπει να γίνει μια «σπατάλη» δυνάμεων και υλικών που ο καθένας προσφέρει από το υστέρημά του. Για το λόγο αυτό αποδεχτήκαμε την πρόταση των Περιφερειακών Ενοτήτων Δήμων Ελλάδας να ανοιχτούν ειδικοί λογαριασμοί που με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα θα βοηθήσουν τους πληγέντες Δήμους να αποκαταστήσουν τις κατεστραμμένες υποδομές τους και τους πολίτες να έχουν εκείνα τα υλικά που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τις πρώτες δύσκολες εβδομάδες. Η μεγάλη ανάγκη αυτήν την ώρα είναι σε ζωοτροφές για τα αιγοπρόβατα και χρήματα για την αποκατάσταση των υποδομών των Δήμων που θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή την πολιτών. Στεκόμαστε όλοι στο πλευρό τους και ευχαριστούμε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση, κάθε φορέα που στηρίζει τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας».

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Τρελλή κούρσα ανήλικης οδηγού οχήματος στον ΠύργοΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
 Δεν επέτρεψαν στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας κ. Γιώργο Βαρυθυμιάδη…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: