Το «θαύμα» της Λιποαναρρόφησης: Αλλάξτε εικόνα σε μία ώρα! Πώς να χάσετε μια για πάντα το τοπικό πάχος

Ρεπορτάζ:  Δημήτρης Μπιζιώτας

Η  Λιποαναρρόφηση είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη χειρουργική  επέμβαση παγκοσμίως  και η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος αφαίρεσης του λίπους που κάνει «θραύση» σε γυναίκες και άνδρες!

«Εφιάλτης» των γυναικών αλλά και των ανδρών είναι το τοπικά αποθηκευμένο λίπος σε διάφορα σημεία του σώματος (κοιλιά, γλουτοί, μηροί, γάμπες, στήθος, προγούλι κ.α.) που δημιουργεί μια αντιαισθητική εικόνα. Τα τελευταία χρόνια όμως η Λιποαναρρόφηση έχει αναπτυχθεί πολύ και πλέον θεωρείται η «βασίλισσα της πλαστικής χειρουργικής». Αν και δεν πρόκειται για μια μέθοδο απώλειας βάρους, αντιμετώπισης της χαλάρωσης και της παχυσαρκίας, όπως νομίζει λανθασμένα ο πολύς κόσμος, αποτελεί την Νο 1 ελάχιστα επεμβατική μέθοδο αφαίρεσης του λίπους το οποίο είναι συσσωρευμένο σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Για τα μυστικά αυτής της τόσο διαδεδομένης και συνεχώς εξελισσόμενης θαυματουργής αισθητικής επέμβασης μίλησε  στο Kallithea.gr  ο Dr. πλαστικός χειρουργός Βαγγέλης Βασάλος

«Η Λιποαναρρόφηση είναι για να χάσουμε λίπος που περισσεύει σε ένα σημείο κι όχι βάρος. Είναι ιδανική για άτομα με τοπική συσσώρευση λίπους που θέλουν να απαλλαγούν από αυτό και δεν μπορούν να το επιτύχουν με το αδυνάτισμα και την άσκηση» τόνισε.  Όπως μας ανέφερε, σύμφωνα με τα στοιχεία της International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS) είναι η δεύτερη χειρουργική πλαστική επέμβαση με  1.573.680 λιποαναρροφήσεις παγκοσμίως το 2017 ενώ την πρώτη θέση κατέχει η αυξητική μαστών με 1.677.320 χειρουργικές επεμβάσεις.  «Με 8% αύξηση, μέσο όρο, κάθε χρόνο, η Λιποαναρρόφηση θεωρείται η «βασίλισσα» της πλαστικής χειρουργικής» μας είπε, χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Την προτιμούν γιατί είναι ελάχιστα επεμβατική χειρουργική μέθοδοςσχεδόν ανώδυνη, γρήγορη και με θεαματικά μόνιμα αποτελέσματα. Όλα αυτά βεβαίως με την προϋπόθεση ότι θα γίνει από ειδικευμένο πλαστικό χειρουργό σε κλινική που τηρεί όλα τα μέτρα ενδονοσοκομειακής προστασίας  και ο/η ασθενής θα ακολουθήσει τις συμβουλές του γιατρού»

διάβασε και αυτό  Πάνω από 106.000 άυλα παραπεμπτικά εκδόθηκαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας της εφαρμογής

-Πως γίνεται η Λιποαναρρόφηση, πόσο επώδυνη είναι και από ποιά ηλικία μπορεί να επιτραπεί;

«Επώδυνη σχεδόν καθόλου καθώς κάνουμε τοπική αναισθησία στον/στην ασθενή και μετά φοράει για ένα μήνα ειδικό ελαστικό κορσέ. Μπορεί να γίνει και σε νεαρή ηλικία από 20 χρονών και πάνω, αν ο ειδικευμένος γιατρός το κρίνει απαραίτητο.        Συνήθως ο/η ασθενής φεύγει λίγες ώρες μετά την επέμβαση από το νοσοκομείο και από την επομένη μέρα επιστρέφει κανονικά στην δουλειά και στην κοινωνική του/της ζωή»  

Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι λιποαναρρόφησης και ο ειδικευμένος πλαστικός χειρουργός θα κρίνει ποιόν θα ακολουθήσει ανάλογα την περίπτωση. Πιο διαδεδομένη είναι η κλασική-παραδοσιακή λιποαναρρόφηση αλλά υπάρχουν και πιο εξελιγμένες με ακτίνες λέιζερ, δόνηση, υπερήχους κ.λ.π.                                    Προσωπικά έχω ειδικευτεί στο εξωτερικό και στην πιο σύγχρονη μέθοδο λιποαναρρόφησης, την Triple Stage Lipo που όχι μόνο εξαφανίζει το τοπικό λίπος αλλά και συσφίγγει το δέρμα με μια και μόνο εφαρμογή μέσα σε μία ώρα

Η αφαίρεση του τοπικού λίπους στο σημείο που χρειάζεται, γίνεται με την εισχώρηση μιας ειδικής κάνουλας (η διάμετρος της οποίας ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες της επέμβασης) στο δέρμα μέσα από μια πολύ μικρή οπή κάποιων χιλιοστών. Η κάνουλα αυτή συνδέεται μέσω ενός σωλήνα με ένα μηχάνημα που δημιουργεί  κενό αέρος και χρησιμοποιείται για να αποκολληθούν και να αναρροφηθούν τα λιποκύτταρα, τα οποία καταλήγουν σε ένα διάφανο δοχείο»

Όπως  μας είπε ο Dr. Βαγγέλης Βασάλος «Τα αποτελέσματα της επέμβασης  φαίνονται ακόμη και από την πρώτη μετεγχειρητική ημέρα! Το τελικό εντυπωσιακό αποτέλεσμα όμως γίνεται αντιληπτό σε  περίπου δύο βδομάδες μετά την επέμβαση»

διάβασε και αυτό  Οι συντάξεις πληρώνονται νωρίτερα .

 Σημείωσε δε, ότι μπορούν να αφαιρεθούν  έως 4 λίτρα λίπους σε ένα  χειρουργείο! Αυτό, υπογράμμισε ότι δεν μεταφράζεται σε 4 κιλά αλλά το πολύ σε 800 γραμμάρια  γιατί το ειδικό βάρος του λίπους είναι πολύ μικρό. Με λίγα λόγια χάνουμε πόντους και όχι βάρος.

« Η Λιποαναρρόφηση κάνει θαύματα στην αφαίρεση του τοπικού λίπους» επισημαίνει  ο Dr. πλαστικός χειρουργός Βαγγέλης Βασάλος 

«Αυτό που έχει σημασία,  τόνισε, είναι πως αλλάζει εντυπωσιακά η ζωή  των ανθρώπων που κάνουν Λιποαναρρόφηση κι αυτό γιατί βελτιώνεται η εικόνα τους  και συνεπώς και η ψυχολογία τους.  Το πιο σημαντικό  δε είναι πως ακόμα κι αν  ξαναπαχύνουν, το λίπος θα κατανεμηθεί ομοιόμορφα σε όλο το σώμα. Mάλιστα στα σημεία αυτά που έχει γίνει η επέμβαση, το σχήμα θα παραμείνει ως έχει και δεν θα επανέλθει ουδέποτε στην προηγούμενη κατάσταση εναπόθεσης λίπους! Αρκεί βεβαίως να μην κάνουν υπερβολές στην διατροφή τους»

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
https://www.facebook.com/2rantanplan/photos/gm.536175540213280/1338761652933634/?type=3&theater
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: