Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς Κομματικές Εξαρτήσεις

Ο κ. Βασίλης Παπαχρήστος πρώην αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας και πρώτος επιλαχών Δημοτικός Σύμβουλος με την δημοτική παράταξη “ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ” ποτέ δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για την Καλλιθέα και τα τεκταινόμενα δημοτικά . Εξάλλου στην τράπεζα που εργάζεται πάρα πολλές φορές θα τον δεις να έχει κόσμο που να συνομιλεί μαζί του για την πόλη που μεγάλωσε ζει και εργάζεται. Χαρακτηριστικά είναι και αυτά που μας ανέφερε για την τοπική αυτοδιοίκηση σήμερα. Γεγονός που αποδεικνύει ότι στις εκλογές του Μαΐου θα συμμετέχει σε δημοτική παράταξη που δεν θα υπάρχει κομματική ταυτότητα.

Συγκεκριμένα ο κ. Βασίλης Παπαχρήστος αναφέρει :

“Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν εντός του 2019 θα έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό την αποκομματικοποίηση των δημοτικών παρατάξεων και την ανάδειξη δυναμικών και δημιουργικών συνεργασιών για την επόμενη ημέρα της διοίκησης των δήμων. Με την απλή αναλογική δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για την ανάδειξη των δημοτικών συμβούλων οι οποίοι θα έχουν ισχύ ισχυρής σταυροδοσίας σε όλους τους συνδυασμούς. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την ενδυνάμωση του ρόλου τους αλλά και την ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου και επικοινωνίας ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους όλων των δημοτικών παρατάξεων. Ο ρόλος του Δημάρχου θα πάψει να είναι ηγεμονικός και η λήψη των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων θα είναι αποτέλεσμα συγκερασμού ειλικρινών και υγιών αντιπαραθέσεων των επιχειρημάτων από όλες τις πτέρυγες των δημοτικών παρατάξεων. Η δημοκρατική αρχή της αναλογικότητας έρχεται όμως να δημιουργήσει πιθανά και σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των Δήμων όταν προτάσσονται προσωπικές φιλοδοξίες και κομματικές πειθαρχίες. Αυτό είναι το κατ’ εξοχήν πολιτικό ζήτημα. Το μείζον όμως θέμα είναι η αυτοτέλεια των πόρων των Δήμων, οι οποίοι πόροι δυστυχώς στην Ελλάδα προέρχονται από την κεντρική διοίκηση. Αυτό αναγκάζει, τους μεν εκλεγμένους Δημάρχους να εκλιπαρούν για κρατική χρηματοδότηση όταν στην κυβέρνηση βρίσκονται οι κομματικοί ταγοί τους ή να διεκδικούν χρήματα όταν ευρίσκονται σε διαφορετική πολιτική κονίστρα από την κεντρική διοίκηση.

Η κοινωνία των πολιτών καλείται να απαλλάξει τους εξαρτημένους Δημάρχους και υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους από τις κομματικές τους φαβέλες και να αναδείξει τους ικανούς, άξιους με εργασιακή εμπειρία και με ικανότητες διοίκησης όλων εκείνων των ανθρώπων που θα ενδιαφέρονται πραγματικά για μια πόλη που τους αξίζει χωρίς μυωπικές πολιτικές διόπτρες και μηχανισμούς που σκοπό έχουν την δήμευση των ηθικών αξιών και την προσωπική υστερόβουλη χρήση του πολιτικού λειτουργήματος και διαμετρήματος για το προσωπικό τους συμφέρον και όφελος.

Facebook Comments Box

Απάντηση