Άμυνα & Ασφάλεια

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη Ζελένσκι- τι ειπώθηκε στην συνομιλία

19η μέρα εχθροπραξιών και ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Ουκρανίας.

Βασικό αντικείμενο της συνομιλίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ήταν οι τρόποι αντιμετώπισης των δυσμενών επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στη χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για την αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, για την αποστολή βοήθειας και την υποδοχή προσφύγων Ομογενών και Ουκρανών.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συζητήθηκε η δραματική κατάσταση στις περιοχές που διαμένει η ελληνική ομογένεια και η ανάγκη διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου για την ασφαλή έξοδο, αλλά και την πρόσβαση του ανθρωπιστικού υλικού. Ο Έλληνας πρωθυπουργός εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την ασφαλή μετακίνηση του Έλληνα Γενικού Προξένου στη Μαριούπολη και των λοιπών εγκλωβισμένων στο κτίριο του ΟΑΣΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΕΕ έστειλε ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα στήριξης από τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας.

Τέλος, τόνισε ότι η πλήρης εφαρμογή των κυρώσεων από το σύνολο εταίρων και συμμάχων θα συνδράμει στην πίεση προς τη ρωσική πλευρά προκειμένου να σταματήσει τις επιθέσεις.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Αλλαγές στις άδειες οπλοφορίας και οπλοκατοχής λόγω κορωνοϊού.

Απάντηση

Recommended
Η εβδομάδα που ξεκίνησε έχει σημαντικές πλανητικές κινήσεις. Πρωταγωνίστρια βέβαια…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: