ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ 37ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΥ

Το 37ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ πέρασε στην Ιστορία με την  τελετή βράβευσης αθλητών και αθλητριών.  

 Με την τελετή λήξης και τις απονομές των βραβείων στους αθλητές και αθλήτριες που τερμάτισαν στο “37ο Σπάρταθλον”, ο διεθνής αγώνας υπεραποστάσεων, πέρασε στην ιστορία. Μόλις δύο μέρες έχουν περάσει από την ώρα που ο φετινός νικητής του αγώνα TAMAS BODIS κατόρθωσε να φτάσει στην Σπάρτη καλύπτοντας την απόσταση των 246,6χλμ. σε χρόνο 23:29:32.

Στην τιμητική εκδήλωση βραβεύτηκαν οι τρείς πρώτοι αθλητές όλων των κατηγοριών, ενώ απονεμήθηκαν έπαινοι και μετάλλια σε όλους τους αθλητές που τερμάτισαν με επιτυχία στο 37ο Σπάρταθλον, παρόντος του  πρέσβη της Δημοκρατίας της Τσεχίας  κυρίου Γιάν Μπόντι , του ΓΓ Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, της κυρίας Δήμητρας Νάνου – Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών, του Δημάρχου Σπάρτης κυρίου Πέτρου Δούκα και του αντιπροέδρου του ΟΠΑΔΝΑ Γιούρκα Σεϊταρίδη.. Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μεγάλου Δωρητή της διοργάνωσης, κυρίες  Αρίστη Σταθακοπούλου και Αλέξια Βασιλικού.

Καταχειροκροτήθηκε ο νικητής  του αγώνα Tamas Bodis, κατά την διάρκεια της βράβευσής του από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ κ. Βαγγέλη Πολυμέρη, ο οποίος συγχαίροντάς τον, του είπε χαριτολογώντας «πως θα τον περιμένει και στο Σπάρταθλο του 2020»! Δεύτερος νικητής του αγώνα ήταν ο επίσης Ούγγρος, Zoltan Csecsei, ενώ την τρίτη   θέση κατέλαβε ο Τσέχος Brunner Radek .

Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε  η Ουγγαρέζα Maraz Zsuzsanna 8η στη γενική κατάταξη, ενώ ακολούθησαν, η Ρωσίδα Masanova Irina και η Σλοβένα, Robnik Natassa.

Όσον αφορά τις ελληνικές συμμετοχές, ξεχωρίζει η μεγάλη επιτυχία του Γιώργου Τάσιου, που τερμάτισε στην 7η θέση της γενικής κατάταξης, ανάμεσα σε 400 αθλητές από 53 χώρες ,  καλύπτοντας  την απόσταση των 246 χιλ. σε 26:33:47.

 Τον τερματισμό του Γιώργου Τάσιου, ακολούθησαν, οι  Παύλος Μαυρογιάννης   και  Δημήτρης  Μπαλλιάν  με πολύ καλούς χρόνους, καταφέρνοντας και οι δυο να τερματίσουν μέσα στους πρώτους δέκα, καταλαμβάνοντας τη 9η και τη 10η θέση αντίστοιχα. 

Στην κατηγορία των Ελληνίδων γυναικών, η Παναγιώτα Δόγκα τερμάτισε στην πρώτη θέση βαθύτατα συγκινημένη ευχαριστώντας όλο τον κόσμο που την ανέμενε στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα. 

Οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες οι οποίες επικρατούσαν, συνέβαλαν αρνητικά στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, καθώς μόλις 197 δρομείς κατάφεραν να φτάσουν στον τερματισμό.

 Ο Πρόεδρος  του Δ.Σ. ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, κ. Βαγγέλης Πολυμέρης συνεχάρη όχι μόνο τους τερματίσαντες, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στον 37ο ιστορικό αγώνα. Επίσης πρόσθεσε ότι ανεξαρτήτως του αν τερμάτισαν ή όχι, το σημαντικότερο είναι ότι όλοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους αγωνιζόμενοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  Όλοι οι αθλητές και οι συνοδοί κατά την διάρκεια της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να πάρουν μιά γεύση, ελληνικής φιλοξενίας, κάτω από τους ήχους ελληνικής και ξένης μουσικής. 

Για ακόμη μια χρονιά ο Ιστορικός αγώνας ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τελούσε υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, είχε την άμεση εποπτεία και έγκριση από την Διεθνή Ομοσπονδία Υπεραποστάσεων (Ι.Α.U.) και όπως εδώ και αρκετά χρόνια, την αμέριστη υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μετά από τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες των αθλητών και αθλητριών, που για ακόμη μία χρονιά τράβηξαν οι εθελοντές φωτογράφοι της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης, το ραντεβού όλων προγραμματίστηκε για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη του 2020, που θα λάβει χώρα το 38ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.

 Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ Βαγγέλης Πολυμέρης τόνισε πως:  «από την επομένη μέρα κιόλας  λήξεως του 37ου Ιστορικού αγώνα, ξεκινούν οι προετοιμασίες για το 38ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» και ευχήθηκε καλή επιστροφή στις πατρίδες τους, σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες. 

Για το Γραφείο Τύπου του 37ου Σπάρταθλον

Παντελής Τζερτζεβέλης

Facebook Comments Box

Απάντηση