Τα 12 μέτρα που ζητά Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για τον Κορονιαίο

Σύσκεψη με θέμα τον κορωνοϊό στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ). Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκε έμφαση στην ανάγκη λήψης μέτρων για τη θωράκιση του υγειονομικού συστήματος προκειμένου να αντεπεξέλθει στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι μετά τα επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο συνολικός αριθμός των φορέων ανέβηκε σε 73. Όλοι τους είναι Έλληνες πολίτες και η σοβαρότερη περίπτωση είναι αυτή του 66χρονου από την Αμαλιάδα (σ.σ. το 9ο επιβεβαιωμένο κρούσμα) που νοσηλεύεται διασωληνωμένος με βαριά πνευμονία στο νοσοκομείο του Ρίου.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στον κίνδυνο της ενδονοσοκομειακής διασποράς, ενώ τονίστηκε η ανάγκη να ληφθούν έκτακτα μέτρα, τόσο για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού που βρίσκεται στην ομάδα υψηλού κινδύνου για νόσηση, όσο και των ασθενών. Επίσης,
αποφασίσθηκε η δημιουργία 7μελούς Επιτροπής, αποτελούμενη από εκπροσώπους του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, η οποία θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος.

Δείτε τα 12 μέτρα που ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για να περιοριστεί ο κορωνοϊός στην Ελλάδα.

1.Επίσπευση των διαδικασιών για την πρόσληψη εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ.

2.Ενίσχυση Δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και νοσοκομείων ώστε να λειτουργούν με ασφαλή τρόπο για το προσωπικό και τους πολίτες.

3.Αξιοποίηση των επικουρικών γιατρών καθώς και του προσωπικού που συνταξιοδοτήθηκε από το ΕΣΥ προ διμήνου και των γιατρών του πρώην ΙΚΑ που αποχώρησαν από το σύστημα υγείας.

4.Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων, με προσωπικό και υγειονομικό υλικό καθώς και επισταμένη ενημέρωση του προσωπικού.

5.Διασφάλιση του απαραίτητου υγειονομικού υλικού (μάσκες, αντισηπτικά, σαπούνια κ.τ.λ.) σε όλες τις δημόσιες Δομές υγείας. Αυστηρά μέτρα πρόληψης στα Κέντρα Αιμοκάθαρσης και γενικότερα στα Κέντρα διαχείρισης ευπαθών ομάδων π.χ. ΚΕΠΑ.

διάβασε και αυτό  Διατροφικές συμβουλές για το καλοκαίρι.

6.Αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ και των Δομών του.

7. Άμεση ενημέρωση των ιατρών μελών του ΙΣΑ που παρέχουν υπηρεσίες ΠΦΥ σχετικά με τη λήψη ορθού επιδημιολογικού ιστορικού και τη διαχείριση των ύποπτων περιστατικών.

8. Αύξηση των εργαστηρίων που διενεργούν τις διαγνωστικές εξετάσεις για τον κορωνοϊό σε όλη τη χώρα.

9.Να δοθούν οδηγίες από τον ΕΟΔΥΥ στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να ενισχυθεί η ενημέρωση των εμπλεκόμενων.

10.Μέτρα πρόληψης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ενημέρωση του κοινού από τον ΕΟΔΥ.

11.Αποσαφήνιση των μέτρων για τις αθλητικές δραστηριότητες και τα Πανελλήνια πρωταθλήματα Junior, με δεδομένο ότι υπάρχει μεγάλη μετακίνηση πληθυσμού.

12.Λήψη μέτρων για την οικονομική υποστήριξη των πληττομένων ιατρείων εργαστηρίων και πολυιατρείων.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σήμερα 8/3/2020 η…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: