ΚοινωνίαΚορωνοιοςΟικονομία

Τα νέα μέτρα που θα δούμε από την επόμενη εβδομάδα

To άνοιγμα του λιανεμπορίου, πλην καταστημάτων και εμπορικών κέντρων από τη Δευτέρα 5 Απριλίου με τη χρήση κωδικού και ως 3 ώρες κατά τη διάρκεια της μέρας, με τη μέθοδο του click away και click in shop, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται 1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά με μέγιστο όριο 20 πελάτες ανά περίπτωση.

Επιπλέον, από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα σ/κ η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο ως 3 άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά μόνο για τα σ/κ και ότι όποιες εικόνες συνωστισμού θα οδηγήσουν την κυβέρνηση στην άρση του μέτρου.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα σχολείων, πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Την προσοχή του κόσμου “όπου κι αν πάει” επέστησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας ότι οι μεταλλάξεις του κορονοϊού είναι πιο μεταδοτικές και ότι καθημερινά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι δεκάδες.

Πηγή: ertnews.gr


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Τι αλλάζει στον ΦΠΑ του ηλεκτρονικού εμπορίου από την 1η Ιουλίου

Απάντηση

Recommended
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: