Κοινωνία

Τέσσερις ταινίες που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα MEDIA διεκδικούν το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Το 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας αρχίζει σήμερα και περιλαμβάνει 12 ταινίες που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα MEDIA — το πρόγραμμα της ΕΕ για τη στήριξη της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Σημειωτέον ότι τέσσερις από τις εν λόγω ταινίες είναι ανάμεσα στις επικρατέστερες για τη διεκδίκηση του Χρυσού Λιονταριού: «The Truth» του Χιροκάζου Κόρε-Έντα (Γαλλία, Ιαπωνία)», «About Endlessness» του Ρόι  Άντερσον (Σουηδία, Γερμανία, Νορβηγία), «Martin Eden» του Πιέτρο Μαρτσέλο (Ιταλία, Γαλλία) και «The Painted Bird» του Almained Bird του Βάκλαβ Μαρχούλ (Τσεχική Δημοκρατία, Ουκρανία, Σλοβακία).
Στο τμήμα Ορίζοντες, το οποίο αφορά στις πιο πρόσφατες αισθητικές και εκφραστικές τάσεις στον διεθνή κινηματογράφο, θα προβληθούν οι ταινίες που υποστηρίχθηκαν από το πρόγραμμα MEDIA «Blanco en blanco» του Τέο Κορτ (Ισπανία, Χιλή, Γαλλία, Γερμανία) και «Madre» του Ροδρίγο Σορογκόγεν (Ισπανία, Γαλλία). Η ταινία «Effetti Domino» του Αλεσάντρο Ροζεμπέτο (Ιταλία) θα προβληθεί στο τμήμα Sconfini που αφορά σε καλλιτεχνικές και πειραματικές ταινίες, καθώς και σε ταινίες είδους. Πέντε ακόμη ταινίες που έλαβαν στήριξη από το πρόγραμμα MEDIA θα συμμετάσχουν στα ανεξάρτητα τμήματα Giornate degli Autori, καθώς και στην Εβδομάδα κριτικής που διοργανώνεται παράλληλα με το φεστιβάλ στη Βενετία.
Στο περιθώριο του φεστιβάλ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διοργανώσει, το Σάββατο, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Κινηματογράφου. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ταινίες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα MEDIA, είναι διαθέσιμες εδώ και σχετικά με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Κινηματογράφου εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη στήριξη της Επιτροπής στον οπτικοακουστικό και στον δημιουργικό τομέα το 2020 είναι διαθέσιμες εδώ.

About Endless: https://vimeo.com

διάβασε και αυτό  Αιχμές Μπακογιάννη για τα πάρτι στις πλατείες
Facebook Comments Box

Απάντηση