«Σχέδιο Πυθία»: Ξεκινά η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης

Η υπόθεση του αποκαλούμενου «σχεδίου Πυθία» το οποίο αφορούσε σε σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, όπως και εκείνης των τηλεφωνικών υποκλοπών, φτάνει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, δεκαπέντε χρόνια μετά.

Σε δίκη έχει παραπεμφθεί ένας πρώην υπάλληλος της αμερικάνικης πρεσβείας, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το 2015, ωστόσο μέχρι σήμερα παραμένει ασύλληπτος. Η κατηγορία που του έχει αποδοθεί είναι απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας από κοινού με άγνωστους δράστες κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος που αφορά την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2004 μέχρι και τον Μάρτιο του 2005.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο κατηγορούμενος φέρεται να επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.

Στο δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν, μεταξύ άλλων, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής, ο πρώην υποδιοικητής Σεραφείμ Τσιτσιμπής και ο τότε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κατασκοπείας, Κωνσταντίνος Αγγελάκης. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, όπως και στο στάδιο της ανάκρισης, ο πρώην Πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής.

Η δίκη φτάνει στο ακροατήριο λίγες μόνο ώρες μετά τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Νέα» και «Εφημερίδα των Συντακτών» τα οποία έφεραν στο φως έγγραφο της ΕΥΠ, σύμφωνα με το οποίο ουδέποτε υπήρξε «σχέδιο Πυθία».

πηγή: https://www.crashonline.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 η…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: