ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κοροϊδεύουν τους συνεπείς δανειολήπτες

Στην πρόσφατη νομοθεσία που εμφανίστηκε με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “για την προστασία της πρώτης κατοικίας”, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ σε αγαστή σύμπλευση διακήρυξαν στην Ολομέλεια της Βουλής ότι ενδιαφέρονται και για τους συνεπείς δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, που αγόγγυστα και με θυσίες εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες.

Έτσι ο κ. Δραγασάκης γενικόλογα ανέφερε ότι θα βρεθεί τρόπος ανταμοιβής και των συνεπών δανειοληπτών, που ανέλαβαν το βάρος της διάσωσης των τραπεζών, ο δε κ. Μητσοτάκης έχει εξαγγείλει ότι η ΝΔ επεξεργάζεται πλαίσιο για την επιβράβευσή τους, είτε με τη μορφή της μείωσης των επιτοκίων είτε με το πάγωμα των δόσεων για ορισμένο χρονικό διάστημα.
Προφανώς, παρά τις εξαγγελίες, δεν είναι και στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ να ανακουφίσουν τους συνεπείς δανειολήπτες, γιατί εν γνώσει τους έχασαν την τελευταία ευκαιρία που είχαν κατά την ψήφιση του νέου νόμου. Αφού οι τράπεζες ανέλαβαν το κόστος των τυχόν ζημιών για την προστασία της πρώτης κατοικίας, δεν μπορούν να αναλάβουν περαιτέρω κόστος, παρά μόνο σε βάθος χρόνου, όταν δηλαδή οι συνεπείς δανειολήπτες θα έχουν εξοφλήσει τα χρέη τους!​

Facebook Comments Box

Απάντηση