Συρίγος: Πρόθεσή μας είναι να ανοίξουν μαζί όλα τα σχολεία εκτός από τα πανεπιστήμια

Στις 26 Μαρτίου η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα κρίνει τα δεδομένα και θα προβεί στις απαραίτητες εισηγήσεις σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας

Στο πλάνο που καταρτίζεται αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων το προσεχές διάστημα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Όπως είπε, στο επίκεντρο της επιτροπής των λοιμωξιολόγων βρίσκονται όλες οι δραστηριότητες και εξετάζεται το πότε θα μπορούσε να ανοίξει το λιανεμπόριο, η εστίαση αλλά και οι σχολικές μονάδες που παραμένουν κλειστές εξαιτίας του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Όπως τόνισε, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκρίνει το ταυτόχρονο άνοιγμα δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων. Πρόσθεσε ωστόσο ότι εκ των πραγμάτων μέχρι τις 29 Μαρτίου όλες οι βαθμίδες παραμένουν κλειστές, ωστόσο στις 26 Μαρτίου η επιτροπή θα κρίνει τα δεδομένα και θα κάνει τις απαραίτητες εισηγήσεις τις οποίες η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψη της.

Επισήμανε ότι στόχος είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία, εκτός από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα «παραμένουν με τηλεκπαίδευση μέχρι αρχές Ιουνίου» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι εξετάζεται απλώς το ενδεχόμενο μετά τις 26 Μαρτίου να αρχίσουν οι πρακτικές ασκήσεις.

Τέλος, όσον αφορά τα voucher για τα tablet, ο κ. Συρίγος είπε ότι έχει υπογραφεί η απόφαση, σημείωσε ωστόσο ότι έχουν καθυστερήσει να δοθούν, γιατί χρειάζεται προσοχή για το πού θα διατεθούν.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  «Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα κάνει εξαγγελίες για όλη την κοινωνία»

Απάντηση

Recommended
Για την παράταση του σχολικού έτους και το άνοιγμα των σχολείων μίλησε…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: