Συνέντευξη της Μαρίας Σταυρινούδη στην Άποψη

Τι ήταν αυτό, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να μεταβείτε από τη Νέα Δημοκρατία στην Ένωση Κεντρώων;

«Στην Ελλάδα έχουν γίνει πολιτικά εγκλήματα σε βάρος των πολιτών. Καθοριστικό ρόλο στη μετάβασή μου στην Ένωση Κεντρώων έπαιξε η στάση της στη συμφωνία των Πρεσπών. Την έχω χαρακτηρίσει ως τη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία της μεταπολιτευτικής περιόδου, αφού παραδώσαμε όνομα, άρα και έδαφος εν καιρώ ειρήνης! Την ώρα λοιπόν που τα κόμματα έδειξαν μια πρωτοφανή απάθεια σε ένα τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα, η Ένωση Κεντρώων παρουσιάζει την καλύτερη πρόταση για την ακύρωσή της, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της χώρας μας. Παράλληλα, ο πρόεδρος Βασίλης Λεβέντης έχει διαχρονικά σταθεί αναλλοίωτος στις ιδέες και τις απόψεις του, κάτι που ελάχιστοι –για να μην πω κανένας– πολιτικός άνδρας δεν το έχει πράξει».

 

Γιατί επιλέξατε τη δεδομένη χρονική στιγμή για να ανοίξετε τα «φτερά» σας για την Ευρωβουλή;

«Είναι γεγονός ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια και γνωρίζω καλά την κρίση που περνάει η χώρα μου. Δεν είναι μόνο οικονομική όμως. Είναι και εθνική, αλλά και κρίση θεσμών και αξιών. Είμαι μητέρα δύο παιδιών που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους, είμαι κόρη γυναίκας ναυτικού, που προσπαθεί να ζήσει με πενιχρή σύνταξη και σχεδόν ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είμαι επιχειρηματίας που αντιμετωπίζεται εχθρικά από την κυβέρνηση, είμαι χριστιανή στη χώρα της ορθοδοξίας, που ενώ διώκεται ο χριστιανισμός η πολιτεία φτιάχνει τζαμιά, είμαι Χιώτισσα που της κατάντησαν την ιδιαίτερη πατρίδα αποθήκη ψυχών, είμαι Ελληνίδα που ζητά την εθνική της αξιοπρέπεια».

«ΘΕΩΡΩ –ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ– ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΜΟΥ»

Αν εκλεγείτε ευρωβουλευτής, ποιο είναι το πρώτο πράγμα, το οποίο θα βάλετε τα δυνατά σας για να καταφέρετε;

«Όπως προανέφερα, θεωρώ μαζί με το 80% του ελληνικού λαού τη συμφωνία των Πρεσπών μια προδοτική συμφωνία και σαφώς η προσπάθεια ακύρωσής της θα είναι από τα πρώτα θέματα στην ατζέντα μου, αν εκλεγώ στην Ευρωβουλή. Πολύ σημαντικό επίσης είναι και το προσφυγικο-μεταναστευτικό, όπου θα πρέπει να πιέσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας να μας αντιμετωπίσουν ισότιμα και να δοθεί μια δίκαιη λύση σε ένα πολύ σημαντικό θέμα που θα υπάρχει για αρκετά χρόνια ακόμη».

 

Έχετε δηλώσει ότι «η Ένωση Κεντρώων είναι το κόμμα της αλήθειας». Ο κόσμος, όμως, συνηθίζει να ταυτίζει τη Βουλή με σκηνή από την ταινία «Ζητείται Ψεύτης». Τελικά, είναι εφικτή η συνύπαρξη αλήθειας και πολιτικής;

«Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το πολιτικό προσωπικό της χώρας έχει σταθεί κατώτερο των περιστάσεων και έχει απογοητεύσει τους πολίτες. Ο άλλοτε Ναός της Δημοκρατίας έχει γίνει αρένα λαϊκισμού, δικομματισμού, σκανδάλων και μικροκομματικών συμφερόντων. Αυτό που λείπει στις μέρες μας είναι η ελπίδα για μια νέα αρχή, μια ελπίδα που θα εκφραστεί μόνο μέσω της αλήθειας.

»Η συνύπαρξη αλήθειας και πολιτικής δύναται να υπάρξει, μόνο αν αναλάβουν την εξουσία άνθρωποι που αγαπούν πραγματικά την Ελλάδα και έχουν διάθεση να προσφέρουν τα μέγιστα για το καλύτερο. Χρειάζεται μια ριζική επανεκκίνηση που θα θέσει ηθικές βάσεις για ένα σύστημα δικαίου, αξιοκρατίας, αξιοπρέπειας και διαφάνειας. Είναι σαφές ότι οι γυρολόγοι, οι καρεκλοκένταυροι και οι απόγονοι του κομματικού σωλήνα, ποτέ δεν πήγαν καμία χώρα μπροστά».

Έχετε υπάρξει και ιδιαίτερα επιτυχημένη επιχειρηματίας, και οι σπουδές σας είναι στο αντικείμενο της Κοσμετολογίας και της Φαρμακευτικής. Πώς σας κέρδισε εν τέλει η πολιτική;

«Έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου σε Ελλάδα και εξωτερικό και είμαι μητέρα, γυναίκα, επιχειρηματίας. Το “πολιτικός” ήρθε στη ζωή μου αργότερα, γνωρίζοντας τα προβλήματα του επιχειρείν και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά ο Έλληνας πολίτης. Σαν βουλευτής Χίου έκανα το μέγιστο δυνατό στο λίγο χρονικό διάστημα της θητείας μου. Θα είναι για εμένα τεράστια επιτυχία αν συμβάλω έστω και ελάχιστα στη βελτίωση της καθημερινότητας του απλού βασανισμένου κόσμου. Αυτού του κόσμου που ευελπιστώ ότι θα είναι συνοδοιπόρος μου στη μάχη των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου. Για να δούμε τον τόπο μας όπως πραγματικά του αξίζει».

 

Ποιο είναι το πολυτιμότερο μήνυμα, που ως γυναίκα πολιτικός επιθυμείτε να μεταφέρετε στους πολίτες;

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ειδικά οι γυναίκες έχουμε περάσει “διά πυρός και σιδήρου” ανά τους αιώνες, για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μέχρι πριν από λίγα χρόνια το δικαίωμα του εκλέγειν, ένα αναφαίρετο πια και σημαντικό δικαίωμα της ανθρώπινης υπόστασης. Καλώ, λοιπόν, όλους τους συμπολίτες μου να συμμετάσχουν σε αυτήν τη διαδικασία και να κάνουν χρήση του ύψιστου δικαιώματος που τους χάρισε η Δημοκρατία, ώστε να συμβάλουν έτσι στη διαμόρφωση της ομαλής πολιτικής κατάστασης της χώρας μας. Ιδιαίτερα οι νέοι, έχοντας όνειρα για το μέλλον και επιθυμώντας περισσότερες ευκαιρίες, θα πρέπει να ενημερώνονται και να διαδραματίζουν έναν πιο ενεργό ρόλο στις εκλογικές διαδικασίες. Στο χέρι μας είναι να δράσουμε, να αντιδράσουμε και να επηρεάσουμε τα όσα συμβαίνουν. Και σίγουρα μπορούμε, αρκεί να θέλουμε».

 

Υπάρχει κάποιο μότο, το οποίο ακολουθείτε στη ζωή σας από την εποχή που ήσασταν μικρό κορίτσι στη Χίο, έως και σήμερα;

«Ο πατέρας μου ήταν καπετάνιος και έλειπε πολύ συχνά. Μου έμαθε, όμως, να μη συμβιβάζομαι και να αγωνίζομαι για τις αξίες, τα ιδανικά και τα πιστεύω μου.

Τίποτα δεν μου έχει χαριστεί μέχρι σήμερα και είμαι περήφανη γι’ αυτό. Η ζωή άλλωστε είναι ένας συνεχής αγώνας και όλα κερδίζονται με σκληρή δουλειά».

πηγή: www.iapopsi.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Πως παρουσιάζονται τα πράματα στον απολογισμό του κ.Κάρναβου και πως…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: