Συνάντηση της ΕΙΟ με τον Αντιπρόεδρο της ΔΟΕ για τις Ολυμπιακές κλάσεις Ιστιοπλοΐας

Τον αντιπρόεδρο και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ Σερ Μιανγκ συνάντησαν σήμερα το μεσημέρι η αντιπρόεδρος της ΕΙΟ Νίκη Αναστασίου και ο γνωστός πρωταθλητής Αιμίλιος Παπαθανασίου. Ο κ. Μιανγκ ήρθε στην Αθήνα για την ΔΟΑ και ο πρόεδρος της Ισίδωρος Κούβελος βρήκε την ευκαιρία να οργανώσει αυτή τη συνάντηση που ήταν πάρα πολύ σημαντική για την παγκόσμια ιστιοπλοϊα.

Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι αλλαγές που προωθούνται στις Ολυμπιακές κλάσεις της ιστιοπλοΐας. Η ελληνική ομοσπονδία έχει τοποθετηθεί δημόσια ότι στους Ολυμπιακούς του Παρισιού οι κλάσεις θα πρέπει να μείνουν οι ίδιες που θα εμφανιστούν στο Τόκιο και ενημέρωσε τον Σερ Μιανγκ για τις ενέργειες που έχει κάνει, καθώς ότι πιθανές αλλαγές θα φρενάρουν την ανάπτυξη του αθλήματος, λόγω του τεράστιου κόστους.

Ο Σερ Μιανγκ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της ISAF και είναι γνώστης της ιστιοπλοΐας. Έτσι, γνωρίζει από πρώτο χέρι τις μεθοδεύσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας για τις αλλαγές στις Ολυμπιακές κλάσεις. Μάλιστα, έχει πάρει θέση δημόσια μιλώντας για λάθος κίνηση που οφείλεται είτε στην «έλλειψη ηγεσίας», είτε σε «εμπορικά συμφέροντα».

Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ όχι μόνο είναι με το μέρος της ΕΙΟ, αλλά ζήτησε από την Νίκη Αναστασίου και τον Αιμίλιο Παπαθανασίου η Ελλάδα να κινητοποιήσει όλες τις ομοσπονδίες της Ευρώπης για να ξεκινήσει ένας συντονισμένος αγώνας, έτσι ώστε να αποφευχθεί κάθε αλλαγή στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Ο Σερ Μιανγκ τόνισε στους εκπροσώπους της ΕΙΟ ότι όλες μαζί οι ομοσπονδίες θα πρέπει να διαμαρτυρηθούν εγγράφως στην παγκόσμια ομοσπονδία με κοινοποίηση στην ΔΟΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ ήταν ενημερωμένος για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ, το οποίο ξεκινά την Δευτέρα και ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για την έναρξη της λειτουργίας του «Athens International Sailing Center».

Υ.Γ: Στην φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται ο Πάνος Τζιβανίδης (αναπληρωτής διευθυντής φιλοξενίας διοργανώσεων και εφοδιασμού της ΔΟΕ), ο Ι. Κούβελος, ο Σερ Μιανγκ και ο Α. Παπαθανασίου.

πηγή: Γραφείο Τύπου της ΕΙΟ

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
1 ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ       ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ 2 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ       ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ 3…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: