Συμφωνία των Πρεσπών – Γεννηματά: Ανοιχτή η ρίζα του αλυτρωτισμού – Δεν έχει τέλος ο κατήφορος

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε κατά τη συζήτηση στη Βουλή η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγουμε νέες πληγές γιατί παραμένει ανοιχτή η ρίζα του αλυτρωτισμού.

Όπως τόνισε, επί κυβερνήσεως Τσίπρα, «επιστρέψαμε στην εποχή του yes man». «Υπηρετήσατε τα ξένα συμφέροντα, γιατί αυτούς δεν τους αφορά το περιεχόμενο της λύσης, ούτε τα προβλήματα που παραμένουν.Go back κ. Τσίπρα αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει όλη η Ελλάδα»,επεσήμανε η κ. Γεννηματά η οποία πρόσθεσε πως «δεν έχει τέλος ο κατήφορος».

Αναφερόμενη στο πλήρες κείμενο του Συντάγματος των Σκοπίων, η κ. Γεννηματά τόνισε πως δεν έχει κατατεθεί και οι Σκοπιανοί απειλούν πως δεν προχωρούν με τις αλλαγές αν δεν υπογραφεί το πρωτόκολλο εισδοχής στο ΝΑΤΟ.

«Η Ελλάδα δίνει ΝΑΤΟ, Ε.Ε., μακεδονική ταυτότητα, γλώσσα, λαό και έθνος», υπογράμμισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, λέγοντας πως «με τη Συμφωνία της κυβέρνησης έχουμε μακεδονικό λαό που ομιλεί μακεδονική γλώσσα και κατοικεί στη Β. Μακεδονία».

«Η Μακεδονία μας αναφέρεται ως η βόρεια περιοχή του πρωτου μέρους, δηλαδή της Ελλάδας. Παραχωρείτε το μονοπώλιο του όρου “Μακεδονία” στη γειτονική χώρα», ανέφερε.

Μιλώντας για το ζήτημα της γλώσσας, η κ. Γεννηματά δήλωσε πως «αναγνωρίζεται με υπογραφή της χώρας μας η μακεδονική γλώσσα και είναι ψέμα ότι το 1977 αναγνωρίστηκε».

Αναφορικά με το ζήτημα της εθνότητας, είπε πως «η κυβέρνηση αναγνωρίζει και μακεδονική Εθνότητα γιατί στη ρηματική διακοίνωση αναφέρεται δύο φορές ο μακεδονικός λαός».

πηγή: https://www.newsbomb.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Για «εθνική ήττα» και «συμφωνία που έχει ήδη ακυρωθεί στη…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: