Στην Athens Cannabis Expo 2019 οι υπογραφές για τον Πανελλήνιο Φορέα Επαγγελματιών της Κάνναβης

Περισσότεροι από 150 πρωτοπόροι επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και τα καινοτόμα προϊόντα τους θα είναι στο κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Τάε Κβο Ντο) από τις 11 έως τις 13 Ιανουαρίου 2019  στην 2η Athens Cannabis Expo 2019.

Τρόφιμα, ρούχα, οικοδομικά υλικά, προϊόντα κανναβιδιόλης (CBD), καλλιεργητικά προϊόντα, καλλυντικά, σπόροι, ατμοποιητές, εκδόσεις, φαρμακευτικά σκευάσματα θα είναι λίγα μόνο από όσα θα δείτε στα περίπτερα της έκθεσης.

Παράλληλα, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών, επιχειρηματίες της κάνναβης θα μιλήσουν για την αγορά, φορείς θα εξηγήσουν πώς μπορούμε να μπούμε κι εμείς σε αυτή, ακτιβιστές θα παρουσιάσουν τους αγώνες που μας οδήγησαν στο σήμερα κι αυτούς που έπονται και γιατροί και ασθενείς θα μοιραστούν την εμπειρία τους μαζί μας. Εργαστήρια και σεμινάρια αλλά και πολλές εκπλήξεις σε περιμένουν στο Τάε Κβο Ντο!

Συνέντευξη Τύπου το Σάββατο από τον Πανελλήνιο Φορέα Επαγγελματιών της Κάνναβης

Η φετινή Athens Cannabis Expo θα είναι σημαντική και για έναν ακόμη λόγο. Την Παρασκευή 11/1 ο Πανελλήνιος Φορέας Επαγγελματιών της Κάνναβης πρόκειται να κάνει την επίσημη πρώτη του, υπογράφοντας το καταστατικό του σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της έκθεσης.

Με την οικονομία της κάνναβης να ανθίζει, τον τελευταίο χρόνο πολλοί επαγγελματίες είχαν εκφράσει την ανάγκη σύστασης ενός επίσημου φορέα των επαγγελματιών της κάνναβης, προκειμένου να υπάρξει θεσμική εκπροσώπησή τους στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες. Καθώς οι επιμέρους κλάδοι της κάνναβης άπτονται συχνά των αρμοδιοτήτων πολλών διαφορετικών υπηρεσιών και Αρχών με συχνά αλληλοεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες, η επιλογή σύστασης ενός ενιαίου φορέα, που να καλύπτει όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, ήταν μονόδρομος.

Έτσι, περισσότεροι από 45 εκπρόσωποι επιχειρήσεων από τους κλάδους της παραγωγής, της μεταποίησης, της πώλησης και των υπηρεσιών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κάνναβης, δίνουν στον κλάδο υπόσταση και καλούν δημοσιογράφους αλλά και τους επισκέπτες της έκθεσης να δώσουν το παρών στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν την Παρασκευή 11/1 στις 19:00 το απόγευμα, στον χώρο ομιλιών της Athens Cannabis Expo 2019, στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβο Ντο. Στις 18:00 θα προηγηθεί ξενάγηση των επίσημων προσκεκλημένων και των δημοσιογράφων στα περίπτερα της έκθεσης.

Όπως οι ίδιοι λένε:

Σκοπός του ενιαίου φορέα είναι να οργανωθούμε, όλοι οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούμαστε στον τομέα της κάνναβης σε μία ισχυρή δύναμη, να δράσουμε συντονισμένα ώστε να αντιμετωπίσουμε –σε κλίμα ενότητας– τα επιμέρους προβλήματα που έχουν ανακύψει, να θέσουμε τις κατάλληλες βάσεις που θα συμβάλλουν στην απρόσκοπτη ανάπτυξη του κάθε κλάδου και να επεξεργαστούμε ρεαλιστικά στρατηγικά οράματα που, με την υλοποίησή τους, να διασφαλίζεται ένα μέλλον για την ελληνική κάνναβη, δημιουργικό, καινοτόμο, βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς.

Κάνναβη το φυτό που κάνει καλό στην υγεία και την οικονομία

Η επόμενη μέρα για την ελληνική οικονομία έχει ξημερώσει.

Κι αυτό που λάμπει δεν είναι ο ήλιος αλλά ένας «φυτικός χρυσός»… Η κάνναβη!

Ήδη στην Ελλάδα, δεκάδες εγχειρήματα βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης έχουν ξεκινήσει την προσπάθειά τους, εκατοντάδες καταστήματα έχουν βάλει τα προϊόντα του πολύτιμου φυτού στα ράφια τους, χιλιάδες θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργηθούν, εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να επενδυθούν στη νέα αυτή αγορά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στη χώρα μας καλλιεργούνται ήδη 1.100 στρέμματα βιομηχανικής κάνναβης, ενώ οι 14 πρώτες εταιρείες έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν άδεια για καλλιέργεια και επεξεργασία φαρμακευτικής κάνναβης, με επενδύσεις που αρχικά θα αποφέρουν 185 εκατ. ευρώ και 770 νέες θέσεις εργασίας. Στην Ευρώπη η αγορά της βιομηχανικής κάνναβης αναμένεται να φτάσει τα 180 εκατ. ευρώ ως το 2028 και της φαρμακευτικής τα 55,2 δισ. ευρώ. Ο παγκόσμιος κύκλος των business της κάνναβης αναμένεται να ξεπεράσει τα 145 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

Η κάνναβη –το βοτάνι που μπορεί να μας ταΐσει, να μας ντύσει, να μας ζεστάνει, να μας δώσει καύσιμο– είναι ένα υπαρκτό El Dorado.

Είναι, όμως, κι ένα υπαρκτό και θαυματουργό φάρμακο που μπορεί να μας ανακουφίσει και, σε αρκετές περιπτώσεις, θεραπεύσει από μια σειρά δύσκολων ασθενειών, όπως το γλαύκωμα, οι νεοπλασίες, η επιληψία, τα αυτοάνοσα νοσήματα και τους χρόνιους πόνους.Με την καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης και στην Ελλάδα, σύντομα οι ασθενείς που έχουν δώσει μάχες ζωής και θανάτου για τη νόμιμη πρόσβαση στο φάρμακό τους θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν σκευάσματα σε προσιτές τιμές σε σύγκριση με αυτά που κυκλοφορούν στο εξωτερικό.

Η 2η Athens Cannabis Expo δεν είναι μόνο γεγονός… Είναι πια θεσμός!
Tην 1η Athens Cannabis Expo επισκέφθηκαν πέρυσι τον Ιανουάριο περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι, ενώ την 1η Salonica Cannabis Expo τον περασμένο Σεπτέμβριο περισσότεροι από 8.000.

πηγή http://ypaithros.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση