Στην Καλλιθέα η μόνη κλιματιζόμενη αίθουσα στο Δημαρχείο

Το Σαββατοκύριακο ήδη εχει αρχίσει να χτυπά με κόκκινο αφού η θερμοκρασία αγκιζει τους 41 βαθμούς. Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία πριν λίγες ημέρες με όλους τους δήμους αλλά και τις περιφέρειες να ανοίξουν όλες τις κλιματιζόμενες αίθουσες και να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τους ηλικιωμένους.
Σε όλους τους δήμους έχει γίνει και παραμένουν πολλές αίθουσες ανοιχτές. Στη Καλλιθέα όμως παρότι υπήρχε και επικοινωνία του Υπουργού με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κάρναβο η μόνη αίθουσα που παραμένει ανοιχτή είναι του Δημαρχείου.
Σας παραθέτουμε την δήλωση του Υπουργού αλλά και τη ανακοίνωση όπως έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του Δήμου Καλλιθέας ότι οι αίθουσες των Καπη είναι ανοιχτές μόνο καθημερινές και η μόνη αίθουσα που είναι ανοιχτή στη Καλλιθέα είναι η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Επειδή θεωρήσαμε ότι μπορεί να μην είχε ενημερωθεί η επίσημη σελίδα του Δήμου. Πήγαμε στα ΚΑΠΗ Καλλιθέας και δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι δεν είναι ανοιχτά. Παράλληλα επικοινωνήσαμε με το τηλεφωνώ του δημαρχείου στο οποίο μας απάντησαν ότι όντως η μόνη αίθουσα που είναι ανοιχτή είναι του δημοτικού συμβουλίου.
Συγκεκριμένα ο Υπουργός επικοινώνησε και ζήτησε από δημάρχους της Αθήνας να λάβουν όλα τα μέτρα για την προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να ανοίξουν τις κλιματιζόμενες αίθουσες που διαθέτουν οι δήμοι για την προστασία των πολιτών και ειδικά των ευάλωτων ομάδων από τον καύσωνα, ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος από αιρετούς της αυτοδιοίκησης. Ειδικότερα, ο υπουργός είχε σήμερα το πρωί επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη και τους δημάρχους Αθηναίων, Γιώργο Μπρούλια, Πειραιά Γιάννη Μώραλη και και Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ από την πλευρά του σε επιστολή του προς όλους τους δημάρχους της χώρας επισημαίνει την αναγκαιότητα λήψης μέτρων πρόληψης λόγω του επικείμενου κύματος καύσωνα. Στην επιστολή του υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι είναι αναγκαίο να εξασφαλιστούν, όπου απαιτείται, δημοτικές κλιματιζόμενες αίθουσες για τη χρήση τους από ευπαθείς ομάδες. Επίσης, τονίζει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων χρειάζεται να είναι σε επιφυλακή όλο το 24ωρο κατά το διάστημα που το κύμα του καύσωνα θα σαρώνει τη χώρα.
Η επίσημη σελίδα του Δήμου Καλλιθέας αναφέρει
Οι κλιματιζόμενοι χώροι στο Δήμο Καλλιθέας, για την πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα είναι: Δημαρχείο Ματζαγριωτάκη 76 (επί εικοσιτετραώρου). Δευτέρα –Παρασκευή Α΄ ΚΑΠΗ Εσπερίδων 3 (τηλ. 210-95.81.110) (9:30-19:00) Β΄ ΚΑΠΗ Κέκροπος 37 (τηλ. 210-94.30.086) (9:30-19:00) Γ΄ ΚΑΠΗ Μεταμορφώσεως 80 (τηλ. 210-94.163.88) (9:30-19:00) Δ΄ ΚΑΠΗ Ιφιγενείας 44 (τηλ. 210-95.22.414) (9:30-19:00)

Η ερώτηση μας προς τη σημερινή διοίκηση του Δήμου είναι :Οι ευπαθείς ομάδες του Δήμου όπως και οι ηλικιωμένοι που δεν βρίσκονται κοντά στο Δημαρχείο που θα πάνε;
Facebook Comments Box

Απάντηση