Στην Αλβανία ο διευθυντής του Ιδρύματος Σόρος πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου της Εισαγγελίας

Ο άνθρωπος που διευθύνει στην Αλβανία το Ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος «Ανοικτή Κοινωνία», επιλέχθηκε από την αλβανική κυβέρνηση να τοποθετηθεί ως πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου της Εισαγγελίας.

Πρόκειται για τον Γκεντ Ιμπραχίμι, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα, που αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο οποίος είναι συνταγματολόγος και εμπειρογνώμονας πολλών έργων του Ιδρύματος της Ανοικτής Κοινωνίας του Τζορτζ Σόρος στην Αλβανία.

Ο Ιμπραχίμι επιλέχθηκε από την κυβέρνηση για να οδηγήσει το Συμβούλιο στην εκλογή του Γενικού Εισαγγελέα του Κράτους.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο Γκέντ Ιμπραχίμι χαρακτηρίζεται επίσης κι ως άνθρωπος της Αμερικανικής Πρεσβείας, επειδή η σύζυγός του είναι σύμβουλος της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη χώρα.

Οι συνταγματικές αλλαγές στο πλαίσιο της Μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης, προέβλεπαν την ίδρυση του Εισαγγελικού Συμβουλίου ως θεσμικού οργάνου που θα χειρίζεται τη σταδιοδρομία των εισαγγελέων.

Το Ίδρυμα Σόρος και το δικαστικό σύστημα

Η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης συντάχθηκε στο πλαίσιο ενός σχεδίου που καταρτίσθηκε από το Ίδρυμα Τζορτζ Σόρος, μέσω του οποίου το δικαστικό σύστημα να βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

πηγη:tribune.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση