Κοινωνία

Στέλιος Πέτσας: Πάμε για γενικό lockdown;

Το ενδεχόμενο ενός νέου γενικού lockdown σε όλη τη χώρα δεν απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξη του για τα νέα έκτακτα μέτρα που ισχύουν από σήμερα το πρωί, σημειώνοντας ότι «προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Παίρνουμε τα μέτρα αυτά νωρίς για να μπορέσουμε να έχουμε έναν πιο αισιόδοξο Δεκέμβριο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι έχει μεγάλη σημασία η τήρηση των μέτρων για την πορεία της πανδημίας, υπογραμμίζοντας ότι «θα σκληρύνουν τα μέτρα αν δεν τα τηρήσουμε. Δυστυχώς, φαίνεται ότι ο φόβος κινητοποιεί τις κοινωνίες».

Τόνισε ότι η αποτελεσματικότητα των μέτρων εξαρτάται από την πιστή τήρησή τους και αναφερόμενος στην απαγόρευση της κυκλοφορίας είπε: Ό,τι περιορίζει την κινητικότητα είναι πιο δραστικό». Όσον αφορά, τη μη τήρησή τους, είπε, ότι «οι παραφωνίες είναι ικανές να τινάξουν στον αέρα τον σχεδιασμό».

Για τι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ανέφερε ότι δεν έχει γίνει κάποια εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο είναι ένα θέμα που εξετάζεται.

Για τα σχολεία είπε ότι δεν υπήρχε θέμα διασποράς, γι’ αυτό και δεν έκλεισαν. Ωστόσο, για τα Λύκεια αποφασίστηκε να κλείσουν και να εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση σε περιοχές με μεγάλη διασπορά. 

Σχετικά με τις ΜΕΘ ο κ. Πέτσας είπε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στο Σύστημα Υγείας της Θεσσαλονίκης.

πηγή ΕΡΤ

Facebook Comments Box



Ακολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Κακοκαιρία: Σημαντικές ζημιές από τις βροχές στα ορεινά της Καρδίτσας

Απάντηση

Recommended
Πιο αναλυτικά, νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται στην Κεντρική και Ανατολική…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: