Σπύρος Παπαδόπουλος – Ο ΓΣ Καλλιθέα τα κατάφερε χωρίς τη βοήθεια της σημερινής διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας

Τις επόμενες ημέρες μια αποκλειστική συνέντευξη του επικεφαλής ποδοσφαιρικού τμήματος του ΓΣ Καλλιθέας Σπύρου Παπαδόπουλου και στο kalitheapress.

«Όλοι χαρήκαμε που παρέμεινε η ομάδα στην κατηγορία. Αλλά αυτό είναι το δέντρο. Μην χάσουμε το δάσος. Η Καλλιθέα θα πρέπει να χαρεί που σώθηκε, αλλά δεν πρέπει να πανηγυρίζει που έμεινε στη Γ’ Εθνική. Γίνανε λάθη πολλά το καλοκαίρι, τα περισσότερα από εμένα. Κάναμε κακές εκτιμήσεις, χάσαμε πολύτιμο χρόνο με αποτέλεσμα να αρχίσουμε τον σχεδιασμό αργά. Είχαμε κάνει πάλι μία συζήτηση στις αρχές της χρονιάς και λέγαμε ότι η Καλλιθέα να είναι περαστική από τη Γ’ Εθνική. Ευτυχώς δεν ήταν περαστική προς τα… κάτω. Έστω και στο τέλος καταφέραμε να σώσουμε την παρτίδα».

Τι θεωρείται ότι έφταιξε φέτος και η ομάδα γλίτωσε τον υποβιβασμό στο τέλος;
Στα οχτώ πρώτα παιχνίδια είχαμε βάλει ένα γκολ και αυτό με πέναλτι. Ωστόσο στις μεταγραφές του Γενάρη ρίξαμε μία ζαριά. Ευτυχώς μας βγήκε. Αποχώρησαν παίκτες έμπειροι και ήρθαν νέα παιδιά φιλόδοξα που ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις.

Τι θα έπρεπε να έχει γίνει διαφορετικό από την αρχή ώστε η Καλλιθέα να διεκδικούσε παραπάνω πράγματα;
Ξοδέψαμε πολλά χρήματα που δεν έπιασαν τόπο. Πιστεύαμε πράγματα που δεν τα είδαμε στο γήπεδο. Όταν πήραμε φιλόδοξα παιδιά και πάνω από όλα με την έλευση του κόουτς Παντέλη, αποκτήσαμε ψυχολογία, γίναμε οικογένεια και γι’ αυτό μείναμε στην κατηγορία.

Άρα στην αρχή της σεζόν δεν υπήρχε το ίδιο κλίμα;
Όχι, υπήρχαν άλλα πράγματα.. Εγώ αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και δεν κρύβομαι. Τα δικά μου λάθη πλήρωσε περισσότερο η ομάδα. Λάθη θα γίνονται πάντα. Ωστόσο όταν τα ελαχιστοποιήσαμε, καταφέραμε να μείνουμε στην κατηγορία. Παρόλα αυτά δεν πανηγυρίζουμε, γιατί αυτή η κατηγορία για την Καλλιθέα είναι λίγη.

Η επόμενη μέρα στην Καλλιθέα ποια είναι;
Μετά το φετινό «στραπάτσο» κρατάμε μικρό καλάθι, αλλά οι πρωταγωνιστικοί σκοποί δεν ξεχνιούνται. Πρώτα απ’ όλα θέλουμε να τακτοποιήσουμε οικονομικές εκκρεμότητες προς ποδοσφαιριστές, προπονητές και προσωπικό. Επίσης, θέλουμε το κάτι παραπάνω. Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του κόσμου και της ιστορίας μας, δεν μπορώ μόνος μου. Να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Γι’ αυτό κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις, ώστε να βρούμε ανθρώπους που πάνω απ’ όλα είναι Καλλιθέα. Νομίζω ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μία υγιή και δυνατή οικονομικά σύνθεση για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της νέας χρονιάς. Φέτος έχουμε τρεις μήνες περισσότερους, για να οργανωθούμε σωστά. Έχουμε την γνώση για να αποφύγουμε τα ίδια λάθη και να κάνουμε σωστές κινήσεις. Σαν πρώτο στόχο έχουμε να καταφέρουμε να φέρουμε το μισό πληθυσμό της πόλης στο γήπεδο.

Μου δίνεται μία καλή πάσα, όσον αφορά την απήχηση του κόσμου…
Μου άρεσε που είδα στο ματς με την Θύελλα Καμαρίου στη Σαντορίνη καμιά δεκαριά παιδιά που είχαν έρθει με το αεροπλάνο. Ο άλλος έφαγε το βδομαδιάτικο, για να έρθει να δει την Καλλιθέα. Σε αυτούς λοιπόν αφιερώνουμε την παραμονή. Η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη. Στις αρχές ήταν. Θυμάμαι με τον Χαραυγιακό εκτός έδρας ήταν πάνω από 250 Καλλιθεάτες. Όταν ήρθαν τα σερί κακά αποτελέσματα ο κόσμος απομακρύνθηκε. Και δεν τον αδικώ.

Μία Καλλιθέα γερή με πρωταγωνιστικούς ρόλους!
Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στο τι θα πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής, ώστε η ομάδα να πατήσει και πάλι γερά στα πόδια. «Πάνω απ’ όλα χρειάζεται μία συμπαγή οικονομική διοίκηση. Να γίνουν οι κατάλληλες μεταγραφές. Πέρυσι ξεκινήσαμε από το μηδέν. Φέτος, έχουμε έναν κορμό που αν καταφέρουμε και κρατήσουμε ποδοσφαιριστές της αξίας για παράδειγμα του Μπέλη και του Μακρυγιάννη, πιστεύω θα πάμε καλά. Εμείς έχουμε σαν στόχο να ενισχύσουμε την Καλλιθέα, να την κάνουμε γερή με παιδιά που να μπορούν να ανταποκριθούν. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω την σύζυγό μου που με… ανέχτηκε όλη τη χρονιά. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον άρχοντα των αποδυτηρίων τον κ. Μητσόπουλο ο οποίος αποτέλεσε μία διοικητική μεταγραφή και βοήθησε να πετύχουμε τον στόχο μας. Έφερε κοντά στον σύλλογο τον κ. Μπίλιο και νομίζω ότι αυτή ήταν η καλύτερη μεταγραφή που κάναμε τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, η Καλλιθέα ευτύχησε να έχει τον τελευταίο καιρό έναν προπονητή που ήταν δίπλα στην ομάδα 18 ώρες. Χωρίς υπερβολή. Τον ευχαριστούμε πολύ».

Πολλά παράπονα από την Δημοτική Αρχή

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τα παράπονά του σχετικά με την στήριξη που είχε η ομάδα από τον Δήμο κατά την διάρκεια της σεζόν: «Ο Δήμος Καλλιθέας θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ περισσότερο, από το ελάχιστο η το καθόλου που βοήθησε φέτος. Η Καλλιθέα είναι η αντιπροσωπευτική ομάδα της πόλης και δεν έχει την ανάλογη στήριξη. Εκτός από τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Μπαρμπάκο που κάνει πιο πολλά από ότι μπορεί για να μας βοηθήσει. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Αλλά γι αυτούς που γνωρίζουν, δεν ξέρω για ποιο λόγο γίνεται αυτό. Ίσως αφορά εμένα; Αφορά τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη τον κ. Ερμίδη που είναι 50 χρόνια «στρατιώτης» την Καλλιθέας; Δεν ξέρω ποιος δεν τους αρέσει και δεν έχουμε την ανάλογη στήριξη. Τι να πρωτοπούμε; Ότι χάνουμε ώρες προπονήσεων παραμονές των αγώνων, για να αγωνίζεται ο Εθνικός; Και για να μην παρεξηγηθώ με τον Εθνικό έχουμε άριστες σχέσεις, αλλά άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Μετά την γνωστοποίηση των παραπόνων μου κατά της Δημοτικής Αρχής, μας ήρθε επιστολή ότι η προγραμματισμένη για την Παρασκευή προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί (για τεχνικούς λόγους). Σύμπτωση…;».

Η συνέντευξη του Σπύρου Παπαδόπουλου στο «ΦΩΣ»

Facebook Comments Box

Απάντηση