Πολιτική

Σπανάκης: «Ο Προϋπολογισμός του 2020 μετατρέπει την Ελλάδα των κατασχέσεων, σε Ελλάδα των ευκαιριών”

Επτά ερωτήματα που αφορούν τον Προϋπολογισμό του 2020 και ισάριθμες πλήρως στοιχειοθετημένες απαντήσεις, περιλάμβανε η ομιλία του Ειδικού Εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη-Πέτρου Σπανάκη στην Ολομέλεια της Βουλής, την πρώτη ημέρα συζήτησης του κρατικού Προϋπολογισμού για το 2020.

« Έχουμε τη βούληση να προχωρήσουμε μεταρρυθμίσεις με θετικό αντίκτυπο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σε τοπικές κοινωνίες. Εμείς μετατρέπουμε την Ελλάδα των κατασχέσεων που κληρονομήσαμε σε Ελλάδα των ευκαιριών και της κοινωνικής δικαιοσύνης», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σπανάκης κι έκανε λόγο για «μπαράζ θετικής πολιτικής της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που υλοποιεί στο ακέραιο αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά».

Ο Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας έκανε ειδική αναφορά στις φοροελαφρύνσεις που ενσωματώνει ο Προϋπολογισμός τονίζοντας ότι «φέρνει φοροελαφρύνσεις και φορολογικά κίνητρα που ξεπερνούν το 1 δις. ευρώ και μέσω της εφαρμογής την νέας οικονομικής πολιτικής δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδύσεων, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αύξηση της κατανάλωσης».

Ο Βουλευτής της Β3΄Περιφέρειας του Νοτίου Τομέα Αθηνών αναφέρθηκε και στο Πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που προχωράει άμεσα η Κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι χαίρεται γιατί «μεγάλο μέρος του υλοποιείται στην εκλογική μου περιφέρεια, μια περιοχή που θέλει νέες θέσεις εργασίας, θέλει τόνωση της τοπικής οικονομίας κάτι που θέλει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και κάτι τέτοιο θα συμβεί στον Άλιμο, στο Ελληνικό, στην Αργυρούπολη, στην Γλυφάδα με αντίκτυπο στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Σπανάκης επισήμανε ότι «οι Έλληνες είμαστε περήφανοι. Η αβεβαιότητα όσο και αν μπήκε στα σπιτικά μας, τώρα φεύγει μέρα με την μέρα» και κάλεσε όλους τους Συναδέλφους του να υπερψηφίσουν τον Προϋπολογισμό του 2020.

διάβασε και αυτό  Πόπη Τσαπανίδου Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ επειδή...

Μπορείτε να βρείτε το video της Ομιλίας εδώ.

 

πηγή: https://www.vimaonline.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: