ΚοινωνίαΝεολαία

Σοφία Ζαχαράκη Το πρόβλημα ήταν στη πλατφόρμα webex δεν λειτούργησε για τα διαδικτυακά μαθήματα των σχολείων

Χωρίς την διενέργεια εξ αποστάσεως μαθημάτων για τους μαθητές των δημόσιων και ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, αλλά και γενικά των τμημάτων και σχολικών μονάδων που βρίσκονται σε αναστολή σε όλη τη χώρα κύλησε η σημερινή πρώτη μέρα λειτουργίας του συστήματος. Μιλώντας στην ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας μίλησε για κεντρικό πρόβλημα από την εταιρεία και διαβεβαίωσε πως δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τα παιδιά που μπόρεσαν να συνδεθούν. Το θέμα δημιούργησε σάλο αντιδράσεων από την αντιπολίτευση που μίλησε για φιάσκο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση της Υπουργού.

Οπως είπε η κ. Ζαχαράκη στην ΕΡΤ υπάρχουν διαβεβαιώσεις από την εταιρεία CISCO στην οποία ανήκει η Webex πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για την επίλυση του προβλήματος.

Συμπλήρωσε πως όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου, συμπεριλαμβανομένου και του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, λειτουργούν κανονικά.

Η έναρξη των μαθημάτων για τα Λύκεια έγινε στις 8:00 το πρωί και στις 8:30 για τα Γυμνάσια. Κάποιοι μαθητές μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την πρώτη ώρα, ωστόσο η πρόσβαση μεσω τηλεκπαίδευσης στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν αδύνατη.

Το υπουργείο με ανακοίνωσή του επανέλαβε αυτό που είπε η κ. Ζαχαράκη, ενώ σχετικά ενημερώθηκαν και οι γονείς μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων που εστάλησαν στους γονείς απο το Myschool.

Εκτιμάται ότι 700.000 μαθητές καλούνται να κάνουν σχεδόν ταυτόχρονα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Σημειώνεται ότι μέσω τηλεκπαίδευσης λειτουργούν επίσης τα ΙΕΚ, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, τα Κολέγια και τα Πανεπιστήμια.

Σφοδρές επικρίσεις από την αντιπολίτευση

Η ταλαιπωρία παιδιών και γονέων προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων, τα οποία επιρρίπτουν την ευθύνη στην κυβέρνηση.

διάβασε και αυτό  Σοφία Χαμονικολάου μέχρι 31 Σεπτεμβρίου αιτήσει κατάρτισης για «Ειδικές Δράσεις Ένταξης στην Απασχόληση για Νέους/Νέες με Αναπηρία

Σε μία σφόδρα επικριτική για την κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας, ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την παραίτηση της υπουργού, κάνοντας λόγο για φιάσκο.

«Μετά τη χλεύη των εκπαιδευτικών, η αποδοκιμασία και η οργή της κοινωνίας για την ουρανομήκη ανικανότητα και την απύθμενη «επιτελική αριστεία» της κυβέρνησης και ειδικά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, είναι εντονότερη από ποτέ. Κυρία υπουργέ της Παιδείας, αρκετή ζημιά έχετε προκαλέσει στην εκπαίδευση μέχρι τώρα. Φτάνει ως εδώ!
Παραίτηση, χθες, κυρία Κεραμέως» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί σχολιάζει με επικριτικό τρόπο για την κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής με σχετική ανάρτησή του

«Μαθητές δεν μπορούν να συνδεθούν στο σύστημα τηλεκπαιδευσης. Έχει πέσει σε όλη την χώρα. Επιτελικό φιάσκο» αναφέρει.

Μαθητές δεν μπορουν να συνδεθούν στο σύστημα τηλεκπαιδευσης. Έχει πέσει σε όλη την χώρα. Επιτελικό φιασκο. pic.twitter.com/kFU1Chgn6I

— Παύλος Χρηστίδης (@christidisp) November 9, 2020

Επικαιρη ρώτηση κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για το θέμα

Το σοβαρό αυτό πρόβλημα αναδείχθηκε έντονα την προηγούμενη σχολική χρονιά όταν υπήρξε αντίστοιχη αναστολή λειτουργίας των σχολείων λόγω Covid-19, με αποτέλεσμα πάνω από 250.000 μαθητές να μη συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, αναφέρει και ρωτά την υπουργό κ. Κεραμέως τι μέτρα θα πάρει ώστε:

· Να διασφαλιστεί τώρα η ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στα εξ’ αποστάσεως μαθήματα, με δωρεάν παροχή από το κράτος όλων των απαιτούμενων τεχνικών μέσων (πχ. υπολογιστών, γρήγορου διαδικτύου).

· Να διασφαλιστεί, για όλους τους μαθητές, ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εξ’ αποστάσεως εργαστηριακής εκπαίδευσης.

· Να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα των απουσιών μαθητών που δεν έχουν τα μέσα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

διάβασε και αυτό  Ο Γιάννης Σμαραγδής συζητά με την Αριστέα Κοντοζόγλου στη kalitheapress

· Να επιταχυνθεί η Αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για να μπορούν με ουσιαστικούς όρους να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Άλλη μια περίπτωση όπου η κυβέρνηση ατενίζει μακάρια την επερχόμενη καταστροφή, τόνισε το Μέρα25.

Επικριτικό το σχόλιο και από την Ελληνική Λύση που μιλά για κατάρρευση του συστήματος τηλεκπαίδευσης και αποδίδει την ευθύνη στην κυβέρνηση. «Το περιβόητο επιτελικό κράτος με τα πολυδιαφημισμένα στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ στάθηκε κατώτερο των περιστάσεων για ακόμα μια φορά» σημείωσε.

Μετάβαση με SMS σε Δημοτικά, Νηπιαγωγεία

Κανονικά συνεχίζουν τη λειτουργία τους νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, καθώς και τα ολοήμερα.

Οι γονείς μαθητών του Δημοτικού για να πάρουν τα παιδιά τους από το Σχολείο θα πρέπει από αύριο να στέλνουν μήνυμα στο 13033 επιλέγοντας τον κωδικό 4.

Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν στην τσάντα το έντυπο μετακίνησης που δίδεται από το κάθε σχολείο.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Ελ. Κολύβα

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Περίπου 10 εκατ. sms εστάλησαν μέσα σε ένα δύο ημέρες…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: