Σεισμός Πρέβεζα – Λέκκας στο Newsbomb.gr: Δεν ξέρουμε ακόμα αν ήταν ο κύριος σεισμός

«Η συγκεκριμένη περιοχή δίνει ισχυρούς σεισμούς»

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ για το σεισμό των 5,2 ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή της Πρέβεζας.

«Πρόκειται για σεισμό που προέρχεται από το βόρειο άκρο του ρήγματος της Λευκάδας. Η συγκεκριμένη περιοχή δίνει τέτοιους σεισμούς και εντάσσεται θα λέγαμε σε μια φυσιολογική δραστηριότητα», επισημαίνει ο κ. Λέκκας στο Newsbomb.gr.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως ο σεισμός που έγινε στις 04.26 τα ξημερώματα της Τρίτης (05/02) και αναστάτωσε τους κατοίκους της δυτικής Ελλάδας, δεν έχει σχέση με τον σεισμό που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας (04/02) στη Ζάκυνθο και είχε ένταση 3,9 Ρίχτερ.

Στην ερώτηση αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ο κ. Λέκκας τόνισε: «Δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό. Είναι νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο. Παρακολουθούμε το φαινόμενο και θα έχουμε καλύτερη εικόνα τις επόμενες ώρες για το αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Η περιοχή της δυτικής Ελλάδας πάντως δίνει σεισμούς ανάλογης εντάσεως».

Υπενθυμίζεται πως ο σεισμός των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Πρέβεζα σημειώθηκε στις 04:26, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός σε όλη τη δυτική Ελλάδα.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 19χλμ. βορειοδυτικά της Πρέβεζας και στα 73χλμ. νότια των Ιωαννίνων σύμφωνα με το EMSC.

Να σημειωθεί ότι 5,2 Ρίχτερ ανακοίνωσε και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Tο επίκεντρο εντοπίζεται 14χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της Πρέβεζας και 294χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας.

O σεισμός, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στα Βαλσάματα της Κεφαλονιάς.

πηγή: https://www.newsbomb.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση