Αύριο Σάββατο η Μητέρα των Μαχών για τον Μιτάκη προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Την τελευταία ημέρα του ανοικτού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ΦΙΝΝ, το οποίο διοργανώνει το «Athens International Sailing Center», θα γνωρίζουμε αν ο Γιάννης Μιτάκης θα έχει εξασφαλίσει για την Ελλάδα την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σήμερα Παρασκευή οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στους διοργανωτές να βγάλουν ιστιοδρομία και μετά την 8η κούρσα που έγινε χθες αργά το απόγευμα η Ελλάδα είναι 5η στον σχετικό πίνακα. Η πρώτη Νορβηγία και η δεύτερη Βραζιλία με 102 και 103 βαθμούς αντίστοιχα μπήκαν στην πρώτη 10άδα, άρα εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Τόκιο. Έτσι, μένουν 2 ακόμα θέσεις.

Αυτή τη στιγμή 3η χώρα είναι η Ελβετία με 112 βαθμούς, 4η οι ΗΠΑ με 120 και μετά η Ελλάδα με 122. Αύριο, λοιπόν, στις 11 το πρωί θα γίνει η μητέρα των μαχών, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα διεξαχθεί η  ιστιοδρομία. Ελπίδες έχουν ακόμα η Αυστραλία, η Ισπανία και η Ρωσία που έρχονται από πίσω. Πρώτα θα τρέξουν οι ιστιοπλόοι από την 11η θέση και κάτω και μετά θα γίνει ο medal race.

Στη γενική βαθμολογία των 84 σκαφών ο Μιτάκης είναι 13ος .Τα πλασαρίσματά του είναι 25, 27, 14, 1, 10, 52, 14, 31.

Προηγείται ο Βρετανός Τ. Σκοτ με 28 βαθμούς και ακολουθούν ο Ούγγρος Ζ. Μπέρετς με 43 βαθμούς και ο Νεοζηλανδός Α. Μαλόνεϊ με 50 βαθμούς.

Η τελετή λήξης έχει προγραμματιστεί για τις 20.30 το βράδυ στον ίδιο χώρο που είχε γίνει και η τελετή έναρξης, δηλαδή, μπροστά από τα γραφεία της ΕΙΟ και

δίπλα στο «Athens International Sailing Center» στην Ναυταθλητική Μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας.

Το πρωτάθλημα μεταδίδεται σε live streaming από την ΕΙΟ και την ΕΡΤ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο site της ΕΙΟ www.eio.gr

πηγή: γραφείο τύπου της ΕΙΟ

Facebook Comments Box

Απάντηση