showbiz

“ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ” Αιμίλιος Σταματάκης στη θέση Σερβετάλη

Ο Αιμιλιανός Σταματάκης είναι ο ηθοποιός που θα αντικαταστήσει τον Άρη Σερβετάλη στην παράσταση «Ρινόκερος» που ανεβαίνει στο θέατρο «Κιβωτός», μετά την απόφαση του Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση, λόγω της επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων που απαγορεύουν την είσοδο στα θέατρα σε ανεμβολίαστους πολίτες. Στην ανακοίνωση της ομάδας του «Ρινόκερου» γίνεται γνωστό πως οι πρόβες έχουν ήδη αρχίσει με τον νέο πρωταγωνιστή και η παράσταση που σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας θα ανέβει εκ νέου στις 16 Δεκεμβρίου.
Η ομάδα του «Ρινόκερου» και ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας με πίστη στη αξία της
θεατρικής πράξης ανασυντάσσονται και με την αγάπη του θεατρόφιλου κοινού σε λίγες μέρες ο «Ρινόκερος» μας θα ανέβει και πάλι στη σκηνή με την σύμπραξη του αγαπημένου μας ηθοποιού Αιμιλιανού Σταματάκη που έχει την χαρά και την τόλμη να αναμετρηθεί με τον ρόλο του Μπερανζέ. Οι πρόβες έχουν ήδη αρχίσει.
Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας μας και τον ευχαριστούμε.

Το χρονικό μετά τα νέα μέτρα Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους κλειστούς χώρους, την προηγούμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα πως η είσοδος στα θέατρα επιτρέπεται αυστηρά και μόνο σε εμβολιασμένους, ο Άρης Σερβετάλης ανακοίνωσε στους συντελεστές της παράστασης ότι δεν μπορεί να δεχθεί τον οποιοδήποτε διαχωρισμό ανθρώπων και για αυτό τον λόγο αποχωρεί. Καθώς ήταν ο πρωταγωνιστής, η παράσταση κατέβηκε.

Μάλιστα, και μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο ηθοποιός, με ανάρτησή του στο Instagram θέλησε να δώσει απάντηση, σχετικά με το σάλο που επικράτησε, τονίζοντας πως τόσο η εταιρεία παραγωγής όσο και ο καλλιτεχνικός διευθυντής γνώριζαν από το καλοκαίρι τις προθέσεις του να μην παίζει μόνο για εμβολιασμένους θεατές. Μάλιστα ξεκαθάρισε πως «πρότεινε την αντικατάστασή μου κι έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση τους» ώστε «να βοηθήσει στην ομαλή ένταξη του νέου μέλους».

διάβασε και αυτό  Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών Διέγραψε Πέτρο Φιλιππίδη νέο πειθαρχικό για Παύλο Χαϊκάλη

Αναλυτικά, η απάντηση του κ. Σερβετάλη έχει ως εξής:

«Η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό των ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα. Η παραγωγός εταιρεία και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κιβωτός και σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας ήταν ενήμεροι για τις απόψεις μου. Από τον Ιούλιο και βλέποντας την πρόθεση της πολιτείας να απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους είτε με έμμεσο, είτε με άμεσο τρόπο, τους ενημέρωσα πως δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα κι ανακοίνωσα πως εάν τα θέατρα λειτουργήσουν στο μέλλον μόνο για εμβολιασμένους θα αποχωρήσω από την παράσταση.

Πρότεινα την αντικατάσταση μου κι έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση τους ώστε να βοηθήσω στην ομαλή ένταξη του νέου μέλους. Δεν θεωρήθηκε πως είναι σωστό να γίνει αντικατάσταση ούτε επίσης να γίνει νέο έργο με τον υπάρχοντα θίασο, διότι όπως είπαν δεν πίστευαν πως θα γίνει υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για να εισέλθει κάποιος στο θέατρο.
Τον Σεπτέμβριο η παραγωγός εταιρεία αποφάσισε να χαρακτηριστεί το θέατρο μεικτός χώρος, δείχνοντας σεβασμό στις θέσεις μου. Ακολούθησε συνάντηση με τον θίασο όπου το ανακοίνωσε σε όλους, και προς τιμήν της παραγωγού εταιρίας, χωρίς να υπάρξει μείωση των αποδοχών. Πορευτήκαμε με αυτήν την κοινή παραδοχή για έναν μήνα. Με τα νέα μέτρα και την απαγόρευση της εισόδου στα θέατρα σε μη εμβολιασμένους πολίτες, ανακοίνωσα στην παραγωγό εταιρεία και τον καλλιτεχνικό διευθυντή και σκηνοθέτη πως αποχωρώ από την παράσταση.
Για το γεγονός πως οι συνάδελφοι μου μένουν άνεργοι θεωρώ πως είναι ευθύνη της
παραγωγού εταιρείας καθώς μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή γνώριζαν την τοποθέτηση μου μήνες πριν και συναποφάσισαν να συνεχιστεί η παράσταση ρισκάροντας. Όταν η πολιτεία απαγορεύει σε μια μερίδα των πολιτών να εισέλθει σε έναν χώρο για να παρακολουθήσει μία παράσταση, δεν έχω άλλη επιλογή από το να σεβαστώ την απόφαση αυτή και να αποχωρήσω, η αξία της μη διάκρισης των ανθρώπων είναι πέρα και πάνω από όλα.
Ζητώ συγγνώμη σε όλους τους συντελεστές αν η απόφαση μου τους στεναχώρησε.
Αδυνατώ να μετέχω σε ένα «πιστοποιημένο» ντάνιασμα ανθρώπων.
Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία
ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας. Ένα πρόσωπο μοναδικό, ξεχωριστό. Είμαστε μία κοινωνία προσώπων, όχι αγέλη που διαχωρίζεται σε εμβολιασμένους και μη.
Εύχομαι να μας δώσει ο Θεός την δύναμη να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας
αναλογούν.
Καλά Χριστούγεννα»

διάβασε και αυτό  Η Κωνσταντίνα "αποκαλύπτει" την πορεία της χθές σήμερα αύριο στην Κατερίνα Σιδέρη

ρεπορτάζ Δροσούλα Θεοχαροπούλου

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Δύο κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκαν στη Βαυαρία, όπως ανακοίνωσε…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: