Πόσο δύσκολο είναι να συμπληρώσεις μια αίτηση σε προκήρυξη του ΑΣΕΠ;

 Με το νέο καθεστώς για τις διαδικασίες πρόσληψης ενός ατόμου στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, θα πρέπει σίγουρα ο ενδιαφερόμενος να έχει τουλάχιστον εξαιρετικές γνώσεις  χειρισμού ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, αλλά και εξοικείωση με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΑΣΕΠ. Πολλές προκηρύξεις απευθύνονται σε πολίτες που προέρχεται από χαμηλές βαθμίδες εκπαίδευσης (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης-ΥΕ) ή είναι προχωρημένης ηλικίας, οι οποίοι όπως είναι φυσικό να μην διαθέτουν τις κατάλληλες ικανότητες χειρισμού ενός Η/Υ αδυνατώντας όχι μόνο να συμπληρώσουν μια αίτηση ηλεκτρονικά, αλλά και να προσθέσουν τα στοιχεία τους σύμφωνα με τους ορισμούς τις κάθε προκήρυξης.

Ενδεικτικά να αναφερθεί πως χιλιάδες αιτήσεις έχουν κριθεί άκυρες και δεν λήφθηκαν υπόψη, επειδή έλειπε ή δεν είχε συμπληρωθεί σωστά ένας κωδικός σωστά σε μια αίτηση ενός υποψηφίου. Το παράβολο των 3 ευρώ όμως που απαιτείται για να είναι έγκυρη η όλη διαδικασία συνήθως, σε τέτοιες περιπτώσεις φυσικά και δεν επιστρέφεται.  

Πέραν τούτου, τα ΦΕΚ ορισμένων προκηρύξεων είναι πολυσέλιδα και δυσνόητα πολλές φορές στα απαίδευτα μάτια του μέσου πολίτη, με αποτέλεσμα πολλοί να παρατούν την προσπάθειά τους πριν ακόμα ξεκινήσουν και ας πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που μπορούν να τους φέρουν κοντά σε έναν διορισμό στην θέση που επιθυμούν. Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσουμε το γεγονός πως η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΑΣΕΠ σε πολλές περιπτώσεις «κολλάει» ή και «πέφτει» από την μαζική χρήση και επισκεψιμότητα των υποψήφιων και η περίσσεια υπομονή επιβάλλεται από τον κάθε πολίτη.

Γιάννης Χαμπιλός

j.champilos@hotmail.com

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού υποδέχεται τους Apalaente
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: