Πρόστιμο 100 ευρώ σε εργαζόμενη νοσοκομείου γιατί κάπνιζε

Πρόστιμο, ύψους 100 ευρώ επιβλήθηκε σε εργαζόμενη του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», η οποία «πιάστηκε» να καπνίζει στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου. 

Σύμφωνα με το iatropedia, η εργαζόμενη συνελήφθη επ’ αυτοφόρω να καπνίσει, ενώ είχαν προηγηθεί και καταγγελίες από τον ακτιβιστή της διαδικτυακής ομάδας «Συνήγορος των ΑμεΑ», Α. Μπαρδάκη.

«Κατά την ώρα της αυτοψίας διαπιστώθηκε ότι μια εργαζόμενη κάπνιζε σε γραφείο της γραμματείας της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων και της επιδόθηκε η επιβολή προστίμου εκατό (100) ευρώ, σύμφωνα με την πράξη αριθμό Νο 197. Ο Προϊστάμενος της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων απουσίαζε λόγω κανονικής άδειας, όπως μας ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχετικό πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας του Τμήματος Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής.

Ακόμη, στο πόρισμα των επιθεωρητών αναφέρεται ότι όταν δεν τηρείται ο αντικαπνιστικός νόμος στους χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα επιβάλλονται σχετικά πρόστιμα και στους υπεύθυνους των υγειονομικών μονάδων.

Ποια είναι τα πρόστιμα

Για τους κλειστούς χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας, στον κάθε παραβάτη επιβάλλεται το πρόστιμο των εκατό ευρώ.

Πρόστιμα επιβάλλονται και στους υπεύθυνους Διαχείρισης των Μονάδων, ύψους 500ων ευρώ, για κάθε παράβαση στις εξής περιπτώσεις:

  • Ανοχή ή μη επέμβαση του Υπευθύνου,
  • Μη πραγματοποίηση συστάσεων στους παραβάτες
  • Μη λήψη μέτρων για την αποτροπή των παραβάσεων
  • Μη Ανάρτηση της σήμανσης
  • Μη ανταπόκριση του υπεύθυνου σε διαμαρτυρία για την πραγματοποίηση της παράβασης
  • Μη κλήση αρμοδίων οργάνων
  • Μη συνεργασία του υπεύθυνου με τα αρμόδια κατά τη διεξαγωγή του ελέγχου.
Facebook Comments Box

Απάντηση