Υγεία

Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ για την γρίπη: Ο κόσμος δεν είναι όσο προσεκτικός θα έπρεπε – ΒΙΝΤΕΟ

Σε πλήρη έξαρση βρίσκεται η γρίπη στη χώρα μας. Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ μίλησε στην ΕΡΤ σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης.

Τα εμβόλια που παραγγέλθηκαν βασίστηκαν στα περυσινά δεδομένα ενω πρόβλημα αποτελεί ο περιορισμένος εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων. Ο κόσμος δεν είναι όσο προσεκτικός θα έπρεπε λέει η Ματίνα Παγώνη παθολόγος και πρόεδρος ΕΙΝΑΠ.

Την ίδια ώρα οι φαρμακοποιοί πριν από το τέλος της εβδομάδας δεν θα μπορούν να διαθέσουν αντιγριπικά εμβόλια καθώς υπάρχει σοβαρή έλλειψη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Μ. Παγώνη ανέφερε “Ο κόσμος δεν είναι όσο προσεκτικός θα έπρεπε. Πρέπει να προσέξουμε, να μην παίρνουν από μόνοι τους φάρμακα, να μιλούν πρώτα με τον γιατρό τους. Η έξαρση θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάρτιο. Οι υψηλού κινδύνου ομάδες έχουν χρόνο να κάνουν το εμβόλιο. Εξήντα βρίσκονται αυτοί τη στιγμή στα νοσοκομεία. Χρειάζεται ψυχραμία και να ακολουθούμε τις οδηγίες”.

“Εμβόλια στα φαρμακεία της χώρας αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν” ανέφερε ο κ. Θεοδοσιάδης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Δείτε το βίντεο:

πηγή: www.enikos.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Εξυπηρέτηση στη νοηματική γλώσσα από την Affidea

Απάντηση

Recommended
Κυκλοφορεί από την Real Music το νέο τραγούδι του Μιχάλη…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: