Πρόγραμμα Επισκέψεων Οκτωβρίου των Κινητών Ιατρικών Μονάδων του ΚΠΙΣΝ

Καθώς το φθινόπωρο ξεκινά να κάνει τις πρώτες εμφανίσεις του και η θερμοκρασία σταδιακά πέφτει, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες συνεχίζουν ανεμπόδιστες την αποστολή τους να προσφέρουν υπηρεσίες δωρεάν ιατρικής περίθαλψης σε όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους της χώρας μας.

Το πρόγραμμα Οκτωβρίου προβλέπει επισκέψεις στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα: στην Πέλλα, τα Γρεβενά και τη Σέριφο.

Πρώτος σταθμός των Κινητών Ιατρικών Μονάδων: ο οικισμός Προμάχοι, στην Πέλλα, από τις 4 – 6 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, από τις 9 – 10 Οκτωβρίου, η ομάδα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων θα βρίσκεται στο Καρπερό Γρεβενών και από τις 18 – 21 στο νησί της Σερίφου. Κατά την παραμονή τους στις περιοχές αυτές, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το τεχνικό προσωπικό των Μονάδων θα προσφέρουν, σε όποιον επιθυμεί, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εξετάσεις, όπως υπέρηχους, μαστογραφίες και τεστ ΠΑΠ.

Το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ). Σε κάθε αποστολή τους σε νησιά της άγονης γραμμής και σε δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες συνοδεύονται από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, καταρτισμένο νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό, καθώς και φοιτητές της ιατρικής σχολής.

Από την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος, τον Ιανουάριο του 2014, μέχρι σήμερα, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 58 αποστολές σε νησιά της άγονης γραμμής και δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας. Στόχος του προγράμματος είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

πηγή: https://www.snf.org

Facebook Comments Box

Απάντηση