Προσάραξη Α/Ψ σκάφους στην Αίγινα – Μηχανική βλάβη Θ/Γ σκάφους στα Κύθηρα

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης στην παραλία ”ΔΡΑΓΟΝΕΡΑ” ν. Αγκιστρίου του Α/Ψ ”GOD FATHER” Λ.Σ.12965, με δύο (02) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στο σημείο μετέβη δια ξηράς στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσε τα ανωτέρω, καθώς και εκτεταμένη εισροή υδάτων. Έπειτα, με τη συνδρομή ιδιωτών το ”GOD FATHER” απομακρύνθηκε δια ξηράς, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, και μεταφέρθηκε σε χερσαίο τμήμα παραλίας προς αποτροπή βύθισής του.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυθήρων, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Θ/Γ ”SONYA” σημαίας Ολλανδίας, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή Μελιδόνι νοτιοδυτικά ν. Κυθήρων 1ν.μ. από την ακτή, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσε προς παροχή συνδρομής το Ε/Π-Τ/Ρ ”ΚΟΥΝΑΡΑ” Ν.Π.11828, το οποίο αφού εντόπισε το εν λόγω Θ/Γ σκάφος, το ρυμούλκησε στο λιμένα Αγίας Πατρικίας όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”SONYA” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης / ζημιάς και προσκόμισης πιστοποιητικού αποκατάστασης.

Facebook Comments Box

Απάντηση