Νέα Καλλιθέας

Προεκλογικές αβρότητες της δημοτικής αρχής Κάρναβου με τους φασίστες της Ελληνικής Αυγής

Οι μάσκες έπεσαν. Μετά από πέντε χρόνια «κρυφτούλι» της δημοτικής αρχής Κάρναβου με τους φασίστες της Χρυσής/Ελληνικής Αυγής το «ευχαριστώ» της αντιδημάρχου Άννας Φιαννάκου-Πάσχου για τη «διανομή ιματισμού» από την φασιστοπαράταξη του Μπουγά αποκάλυψε αυτό που όλη η Καλλιθέα ήξερε: Τις υπόγειες διαδρομές μεταξύ δημοτικής αρχής και φασιστών, που ήρθαν πια στην επιφάνεια. 

Ήδη από την προεκλογική περίοδο του 2014 υπήρχαν πληροφορίες για συμμετοχή ατόμων με στενή σχέση με τη Χρυσή Αυγή στο ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου. Αυτά τα πέντε χρόνια η στάση της δημοτικής αρχής Κάρναβου απέναντι στη Χρυσή Αυγή μόνο από μία φράση μπορεί να χαρακτηριστεί: «όπου φυσάει ο άνεμος». Τη μία καλούσε εκπρόσωπο της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης να καταθέσει στεφάνι την 25η Μαρτίου, την άλλη, πιεζόμενος από το αντιφασιστικό κίνημα και τα γνήσια αντιφασιστικά, δημοκρατικά αισθήματα του λαού της Καλλιθέας, διακήρυττε ότι οι φασίστες δεν πρόκειται να πατήσουν το πόδι τους στην πόλη μας, ενώ στέλεχος της παράταξής του (ο Σοφιανίδης) μήνυε τους εργαζόμενους του Δήμου εξαιτίας πανώ για το Πολυτεχνείο.

Τώρα, εν όψει εκλογών και φοβούμενη ότι θα χάσει «ψηφαλάκια», η δημοτική αρχή Κάρναβου αποκαλύφθηκε, με το άνευ προηγουμένου «γλείψιμο» στην φασιστική «ελληνική αυγή». Άραγε τα «ανθρωπιστικά ιδεώδη της αλληλεγγύης και της αγάπης», όπως γράφει στο κείμενό της η κυρία αντιδήμαρχος, εξέφραζαν και τα Τάγματα Εφόδου του Κασιδιάρη, μαζί με τον οποίον φωτογραφιζόταν περήφανος ο Μπουγάς; Ή ο φύρερ Μιχαλολιάκος, ο υπόδικος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης; Όταν οι χρυσαυγίτες μαχαίρωναν τον Φύσσα και τον Λουκμάν, όταν επιτίθεντο σε συμπολίτες μας στην πλατεία Κύπρου, εξέφραζαν τα «ανθρωπιστικά ιδεώδη της αλληλεγγύης και της αγάπης»; Ή μήπως το χουντικό σύνθημα «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» με το οποίο η συμμορία του Μπουγά γέμισε την Καλλιθέα; Τέτοιο ξέπλυμα θα ζήλευε και ο Γκέμπελς.

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Όλοι πια ξέρουν τι είναι ο καθένας και πού τοποθετείται. «Δεν ήξερα» δεν υπάρχουν. Διαμηνύουμε στον Κάρναβο να μην σκεφτεί να δώσει δημόσιο χώρο στη Χρυσή/Ελληνική Αυγή, είτε εν όψει της 25ης Μαρτίου είτε εν όψει της προεκλογικής περιόδου. Θα μας βρουν αποφασιστικά απέναντί τους.

διάβασε και αυτό  Στο Μέλλον έρχεται το wifi σε κάποιες περιοχές της Καλλιθέας

Άρθρο του Aντιφασιστικού Συντονισμού Καλλιθέας Μοσχάτου Ταύρου

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Καταδικάζω απερίφραστα και με τον πιο έντονο τρόπο τα σημερινά…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: