Ποιους στηρίζει το ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Η Ρένα Δούρου αλλά και ο Παύλος Γερουλάνος είναι μεταξύ των υποψηφίων που το ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά στηρίζει στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Υποψηφίους οι οποίοι υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, θα υποστηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές το ΠΡΑΤΤΩ, όπως ανέφερε μιλώντας το Σάββατο στην ημερίδα της κίνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο πρόεδρος της και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

«Στηρίζουμε τη Ρένα Δούρου ως υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής, τον Παύλο Γερουλάνο για τον δήμο Αθηναίων, την Κατερίνα Νοτοπούλου για τον δήμο της Θεσσαλονίκης. Για την Περιφέρεια της Κρήτης τον νυν περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, τον Κώστα Κατσιμίχα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο, για τον δήμο Πατρέων. Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε υποψηφίους Πομάκους και Αλεβίτες Έλληνες. Η χώρα τούς χρειάζεται όλους», είπε ο πρόεδρος της κίνησης ιδεών και δράσης Πράττω.

«Δεν είναι όλα τα προβλήματά μας αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και ότι εάν τα ανάγουμε όλα στον νεοφιλελευθερισμό θα χάσουμε τις μεγάλες αντικειμενικές αλλαγές που γίνονται παγκοσμίως και στον τόπο μας, και που συνδέονται με αλλαγές στον τύπο ανάπτυξης των κοινωνιών, όπως η ψηφιοποίηση και οι τεχνολογικές εξελίξεις. Η Ελλάδα χρειάζεται μια πιο πλούσια και πιο ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση», υπογράμμισε ο κ. Κοτζιάς, αναλύοντας το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η Κίνηση στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Η χώρα μας πρέπει σήμερα να διαχωριστεί ανάμεσα σε αυτούς που είναι δυναμικοί, εργατικοί, ταλαντούχοι και έντιμοι, και σε αυτούς που είναι αεριτζήδες, μαφιόζοι, διαπλοκή και πίνουν το αίμα της χώρας. Οι πρώτοι είναι τα στηρίγματα μιας τοπικής αυτοδιοίκησης και οι δεύτεροι είναι οι αντίπαλοι μας. Οι πρώτοι πρέπει να συνδυαστούν με αυτούς που είναι στο περιθώριο, στην ανεργία. Ανάμεσά τους υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, όπως και ανάμεσα σε εκείνους που βρίσκονται στη μετανάστευση. Ο πιο εύκολος τρόπος για την ανάπτυξη είναι να ξαναμπούν αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες ταλαντούχων ανθρώπων στον παραγωγικό ιστό», ανέφερε ο κ Κοτζιάς και προσέθεσε:

Προτείνουμε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία των ταλαντούχων εργατικών και έντιμων ανθρώπων, η οποία να βρει την έκφρασή της σε όλα τα πεδία, και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Για να έρθει η Ελλάδα στον 21ο αιώνα, χρειάζεται την υλικοτεχνική αναβάθμιση, την οικονομική στήριξη των δήμων και των Περιφερειών και αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος. Χρειάζεται μια στρατηγική αναμόρφωσης της χώρας, μακριά από τακτικισμούς. Χρειάζεται μια αναδιάταξη της δημοκρατικής παράταξης και της κυβέρνησης, γιατί δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη χώρα χωρίς μια πολιτική έκφραση μιας δημοκρατικής παράταξης, η οποία θα περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, ή μιας δημοκρατικής παράταξης που θα είναι η σύμμαχος δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που κινείται ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο και που δεν έχει πολιτική έκφραση».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Comments Box

Απάντηση