Ποδηλατάδα για άτομα με περιορισμένη όραση

Ποδηλατάδα για άτομα με περιορισμένη όραση: Συμμετέχουμε δυναμικά–τιμούμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα ανεξάρτητης διαβίωσης.

Δημήτρης Πιτούλης: Η βελτίωση πρόσβαση των Συμπολιτών μας ΑμεΑ είναι για μας, στο Παλαιό Φάληρο, προτεραιότητα και στόχος.

Με μια ποδηλατάδα για άτομα με περιορισμένη όραση και στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της Αττικής, σε θέματα πρόσβασης των ΑμεΑ τιμούμε σήμερα Κυριακή 5 Μαΐου την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης. Η δράση στην οποία συμμετέχουν οι υποψήφιοι και ο επικεφαλής της παράταξης Εμείς για το Φάληρο υποψήφιος Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Δημήτρης Πιτούλης ξεκινά στις 10.00 πμ, με σημείο εκκίνησης το κτίριο του Φάρου τυφλών στην Καλλιθέα, ενδιάμεσο προορισμό το Παλαιό Φάληρο και κατάληξη την Πλατεία Συντάγματος. Θα καλυφθεί δηλαδή διαδρομή 10 χιλιομέτρων και θα δοθεί η ευκαιρία σε νέα παιδιά με μερική ή ολική απώλεια όρασης να γευτούν τη χαρά της ποδηλασίας με διπλά ποδήλατα τα οποία θα οδηγούν εθελοντές. Στις 11.30 πμ στην πλατεία Συντάγματος οργανώνονται βιωματικές δράσεις για το κοινό, με στόχο να αντιληφθούν οι πολίτες με ποιόν τρόπο προσανατολίζονται και κινούνται στην πόλη τα άτομα με απώλεια όρασης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ώστε να αυξηθεί η ευαισθησία όλων σε ζητήματα που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Η δράση διοργανώνεται από: Το Σωματείο “Παναγία Ευαγγελίστρια”,Τον Φάρο Τυφλών Ελλάδας, Το Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» και Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ).

Ο συντονισμός γίνεται από τον Γιώργο Αμυρά ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία. Η παράταξή μας Εμείς για το Φάληρο συμμετέχει ενεργά στην όλη εκδήλωση. Ο επικεφαλής και Υποψήφιος Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Δημήτρης Πιτούλης ο οποίος ήταν παρών, συνοδευόμενος από τους περισσότερους υποψηφίους του ψηφοδελτίου μας. Συμμετοχή στην εκδήλωση είχε και ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Facebook Comments Box

Απάντηση