Πληρώνουμε ακριβά την ανικανότητα της Διοίκησης στην καθαριότητα

Αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια στους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Καλλιθέας για τον καθημερινό αγώνα τους κάτω από αντίξοες συνθήκες να κρατήσουν την πόλη καθαρή.

Αυτός ο ηρωισμός όμως δεν πρέπει να κρύβει την ανικανότητα της Διοίκησης η οποία είναι χαρακτηριστική.

Πολλά απορριμματοφόρα δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα   για όσα λειτουργούν να μην αρκεί η πρωινή βάρδια αλλά να υποχρεώνονται να βγαίνουν σε δεύτερη βραδινή βάρδια  μετά τις 10 το βράδυ, ώστε να μαζέψουν τους 40 περίπου τόνους σκουπιδιών της πόλης.

Συγκεκριμένα επτά απορριμματοφόρα με πρέσα και έξι απορριμματοφόρα με μύλο είναι μόνιμα ακινητοποιημένα λόγω βλαβών.

Το ότι όσα λειτουργούν χρησιμοποιούνται ξανάσε δεύτερη βάρδια οδηγεί σε  υπερβολική καταπόνηση με αποτέλεσμα νέες βλάβες.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Τα απορριμματοφόρα που αδειάζουν  στο Σχιστό στην πρωινή βάρδια χρεώνονται προς 1,21 ευρώ τον τόνο. Στην βραδινή βάρδια η χρέωση είναι 12,62 ευρώ ο τόνος, δηλαδή κοστίζει δέκα φορές περισσότερο.

Η ανικανότητα σωστής συντήρησης των πρεσών και των μύλων στα απορριμματοφόρα οδηγεί σε δεκαπλάσιο κόστος και καθημερινή απώλεια πολλών εκατοντάδων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου. Με τα μισά από αυτά τα χρήματα  θα μπορούσαν να κάνουν τουλάχιστον μια σωστή συντήρηση.

Η ασχετοσύνη επομένως της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας, όχι μόνο οδηγεί σε διάλυση την καθαριότητα και διαταράσσει την νυχτερινή ηρεμία των δημοτών, αλλά ταυτόχρονα σπαταλά αδικαιολόγητα  τα χρήματα που αυτοί καταβάλουν ως δημοτικά τέλη.

Facebook Comments Box

Απάντηση