Πατούλης: «Ενισχύουμε την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα των Κυθήρων με στοχευμένες παρεμβάσεις»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Κυθήρων Ε. Χαρχαλάκης υπέγραψαν εξ αποστάσεως, μέσω τηλεδιάσκεψης σε πραγματικό χρόνο, με τη συμμετοχή και της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Μπόγρη, την Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την εκτέλεση του έργου «Μετατροπή Σχολείου Αγγλοκρατίας (Αστικόν) σε Κέντρο Πολιτισμού, Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Κυθήρων».

Το εμβληματικό αυτό έργο για το νησί έχει χρηματοδοτηθεί με 350.000€ από το πρόγραμμα CLLD/LEADER και θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Κυθήρων αμέσως μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης και από την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη.

Πρόκειται για έργο μεγάλης σημασίας, όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή του Ποταμού, αλλά συνολικά για το νησί των Κυθήρων, αφού το «Αστικόν Σχολείον» αποτελεί ένα ιστορικό τοπόσημο του νησιού συνυφασμένο με μια μακραίωνη ιστορία και παράδοση.

Ειδικότερα προβλέπεται εκ βάθρων ανακαίνιση και ανάδειξη του ιστορικού κτιρίου,  διαμόρφωση και φύτευση του περιβάλλοντος χώρου καθώς και προμήθεια των απαραίτητων ειδών σχετικά με την μετατροπή του χώρου σε πολιτιστικό κέντρο.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Στόχος και προτεραιότητά μας, είναι να νιώθουν οι πολίτες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, σε νησιά άγονης γραμμής όπως τα Κύθηρα, πως είμαστε δίπλα τους ενεργά.

Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση ενισχύουμε την πολιτιστική ταυτότητα του νησιού, αναδεικνύοντας ένα ιστορικό τοπόσημο. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στα Κύθηρα με αναπτυξιακά έργα, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».

Πηγή: otavoice.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Ιουνίου

Απάντηση

Recommended
Συνεχίζει την επέλασή της η επιδημία κορονοϊού όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία τα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: