Υγεία

Παρουσία Τεσσάρων Υπουργών Παραδόθηκαν Στη Χώρα Μας 1 Εκατ. Μάσκες Από Την Κίνα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συμμετείχε στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” για την παραλαβή του υγειονομικού υλικού, που δώρισε η κινεζική κυβέρνηση στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών της χώρας μας στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Πρόκειται για ιατρικό υλικό οκτώ τόνων, που έφτασε με ειδική πτήση της Air China, με 550.000 χειρουργικές & ιατρικές μάσκες, φόρμες ιατρικής προστασίας, προστατευτικά γυαλιά, ιατρικά γάντια μιας χρήσης και καλύμματα ιατρικών παπουτσιών, που θα διατεθούν άμεσα στις ιατρικές μονάδες της χώρας.

Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, στη σύντομη τελετή που ακολούθησε στο χώρο του αεροδρομίου, τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, o Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δημητριάδης.

Από κινεζικής πλευράς, παρέστη η Πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα, κα Zhang Qiyue, η οποία εξέφρασε την κινεζική αλληλεγγύη, επικαλούμενη, μεταξύ άλλων, τη ρήση του Αριστοτέλη «η φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα», ρήση γραμμένη στα αρχαία ελληνικά και σε μήνυμα που συνόδευε το υγειονομικό υλικό.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό το ότι έχουμε αυτή τη συνεργασία με την Κίνα και μας παρέχει αυτή τη βοήθεια που έχουμε ανάγκη». «Η κυβέρνηση», σημείωσε, «έχει στείλει ένα σαφές μήνυμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή ενημερώνει τους πολίτες για τα μέτρα που πρέπει να πάρουν. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να αντιληφθούμε τον κίνδυνο που έχουμε εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας, αλλά και αυτόν που μπορούμε να προκαλέσουμε για τους γύρω μας. Εάν, λοιπόν, δεν κάνουμε αυτό που πρέπει, τελικά θα οδηγηθούμε στο να πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα και να θρηνήσουμε πολύ περισσότερα θύματα σε αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι μία εύκολη μάχη, δεν είναι μία μάχη που θα τελειώσει αύριο το πρωί. Είναι μία μάχη που θέλει και ψυχραιμία και διάρκεια και, πάνω απ’ όλα, αυτοσυγκράτηση από τους πολίτες. Θεωρώ ότι καταφέραμε μέχρι σήμερα, βλέποντας και τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Ας μην αφήσουμε τις δικές μας απερισκεψίες να κάνουν την κοινωνία μας να χάσει αυτό το πλεονέκτημα, που έχει κερδίσει σε σχέση με την αντιμετώπιση του ιού».

διάβασε και αυτό  Τα 12 μέτρα που ζητά Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για τον Κορονιαίο

Πρόσθεσε δε ότι «οι προσπάθειές μας να αποκτήσουμε μέσα ατομικής προστασίας δεν εξαντλούνται μόνο σε αυτή την πτήση και σε αυτή την παρτίδα. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχει κι άλλη ροή, ώστε να έχουμε κι άλλα αποθέματα. Πάντως, νομίζω ότι δίνουν μία μεγάλη ανάσα ιδιαίτερα στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας να έχει επάρκεια σε μέσα ατομικής προφύλαξης για ένα ικανό χρονικό διάστημα».

Επιπλέον, ερωτώμενος σχετικά με το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας, απάντησε ότι η κυβέρνηση δε θα χρειαστεί να καταφύγει σε αυτό το μέτρο, αν όλοι μας φερθούμε υπεύθυνα και πάψουν να υπάρχουν εικόνες όπως οι χθεσινές, με τους πολίτες να συνωστίζονται στα διόδια και τα πλοία.

Σημειώνεται ότι η αποστολή του υγειονομικού υλικού έγινε σε συνεργασία με τον ΑΔΜΗΕ και τη State Grid Corporation of China.

Facebook Comments Box

Απάντηση