Πανελλαδική απεργία σήμερα στα ΚΤΕΛ

Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα 4 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών περί «Ίδρυσης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις».

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος αναφέρει ότι «κυβέρνηση και εργοδοσία των ΚΤΕΛ επιδιώκουν την πλήρη κατάργηση κάθε κεκτημένου και κάθε δικαιώματος για τους εργαζόμενους, κάθε θεσμικού πλαισίου προστασίας του επιβατικού κοινού και κάθε κανόνα προάσπισης του αγαθού της οδικής ασφάλειας».

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι το νομοσχέδιο προβλέπει:

  • Επιτρέπει τη χρήση της θέσης πληρώματος των λεωφορείων από επιβάτη σε βάρος της ασφάλειας του προσωπικού και των επιβατών
  • Επιτρέπει την εκπροσώπηση των μετόχων με απλή εξουσιοδότηση στις Γενικές τους Συνελεύσεις, παρά την αντίθεσή τους.
  • Διατηρεί το προνόμιο της ισόβιας σύνταξης των Προέδρων των ΚΤΕΛ από τα χρήματα των επιβατών και της προσαύξησης 5% επί του εισιτηρίου.
  • Ολοκληρώνει το επονομαζόμενο και ως «πλιάτσικο στη συγκοινωνία» με τη χορήγηση του «μικρού δώρου» των 45 εκατομμυρίων ευρώ στις ιδιωτικές επιχειρήσεις ΚΤΕΛ, ρίχνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και το τελευταίο «φύλλο συκής», το φύλλο της απροκάλυπτης στήριξης των ιδιωτικών συμφερόντων».
Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Σε ένστολη διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή προχωρούν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, που είχαν…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: