Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης διαβάζει «Μπολιβάρ» και η είσοδος είναι ελεύθερη

Μια παράσταση με την συμμετοχή του χρυσού ολυμπιονίκη της γυμναστικής Ιωάννη Μελισσανίδη που πλέον υπηρετεί και τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και τον χώρο του θεάματος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών

Η εκδήλωση με τον Ιωάννη Μελισσανίδη, με αφορμή τον «Μπολιβάρ» του Νίκου Εγγονόπουλου, πραγματοποιείται στη Νύχτα Πολιτισμού Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων. Για δεύτερη φορά το Δίκτυο Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων με τα μέλη και τους συνεργαζόμενους φορείς του, διοργανώνουν μία νύχτα γεμάτη πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης θα διαβάσει «Μπολιβάρ», ένα ποίημα που ο ίδιος χαρακτηρίζει «βαθιά ερωτικό», έναν φόρο τιμής «γιὰ τοὺς μεγάλους, γιὰ τοὺς ἐλεύθερους, γιὰ τοὺς γενναίους, τοὺς δυνατούς».

Όπως σημειώνει η σκηνοθέτις Ελπίδα Σκούφαλου, «η παράσταση προσπαθεί, μέσα απο το σύμπαν του Νίκου Εγγονόπουλου, να αποδώσει το κρυφό νόημα της λέξης «’ήρωας», με τις λέξεις του ποιητή και τελετουργική κίνηση. Ήρωας δεν είναι μόνο ο Μπολιβάρ, είναι οι ήρωες του ‘21 και η μνήμη τους, όσοι αγωνίζονται για την υπέρβαση και την ιδέα της ελευθερίας».
«Είσαι ωραίος σαν Έλληνας». Ο εμβληματικός αυτός στίχος του ποιητή Ν.Εγγονόπουλου για τον Μπολιβάρ, τον ελευθερωτή της Ν.Αμερικής από τους Ισπανούς, αποκτά μια πανανθρώπινη διάσταση.

O Ιωάννης Μελισσανίδης μιλάει για την παράσταση

 

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης μιλά για την παράσταση

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Αθήνας, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 21.00, με ελεύθερη είσοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ:

Ioannis_Melissanidis4
Ioannis_Melissanidis5
Ioannis_Melissanidis10
Ioannis_Melissanidis1
Ioannis_Melissanidis2
Ioannis_Melissanidis3

Οι φωτογραφίες είναι από τον προσωπικό λογαριασμό του Ιωάννη Μελισσανίδη στο Instagram και από την αντίστοιχη εκδήλωση που έγινε στην Ύδρα

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Σκελετός που πιθανόν ανήκει σε γυναίκα βρέθηκε σήμερα στις εκβολές…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: