Ο Υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαροπουλος βάζει Ορια στις άδειες Λειτουργιες Παιδοτοπων σε Τoυριστικα Καταλυματα και Λιμανια

Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου αδειών λειτουργίας παιδότοπων έχει πλέον την υπογραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Ο υπουργός Τουρισμού βάζοντας σε νέο πλαίσιο τη χορήγηση και ανάκληση αδειών λειτουργίας παιδότοπων σε τουριστικά καταλύματα και τουριστικούς λιμένες δίνει, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, ιδιαίτερη έμφαση στην ασφαλή πρόσβαση και παραμονή των παιδιών στους παιδότοπους, ορίζονται οι όροι για την σχεδίαση του χώρου, τον εξοπλισμό του και τους κανόνες υγιεινής.

Με βάση την απόφαση του κ. Θεοχαρόπουλου για την ίδρυση και λειτουργία παιδότοπου όπου παρέχεται ψυχαγωγία σε νήπια και παιδιά από 2,5 ετών έως 14 ετών απαιτείται άδεια η οποία εκδίδεται είτε από την οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού είτε από τον Φορέα Διαχείρισης του τουριστικού Λιμένα κατόπιν προέγκρισης από την Γενική Γραμματεία Λιμένων.

Με την επικαιροποίηση των όρων, ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με το ζήτημα της γνωστοποίησης και αναφοράς στην αρμόδια Αρχή καθώς όλοι οι παιδότοποι αδειοδοτούνται πλέον πριν από την έναρξη της λειτουργίας τους, τονίζεται ακόμα. Ο εξοπλισμός τέτοιων χώρων πρέπει να είναι απόλυτα εναρμονισμένος με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα ασφαλείας και να φέρει όλα τα πιστοποιητικά καταλληλότητας από τους διαπιστευμένους φορείς.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Back to back στις Εσπερίδες Καλλιθέας η Ρία Πατεράκη .…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: