Ο πρώτος σταθμός μετρό στη Θεσσαλονίκη είναι Γεγονός

Αντιστρόφως μετράει η χρονιά για την αυριανή εκδήλωση στο σταθμό Σιντριβάνι – Έκθεση του Μετρό Θεσσαλονίκης, στην οποία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το πρώτο ολοκληρωμένο σταθμό.

Ο ανταποκριτής μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αττικής Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, «επιλέξαμε ένα σταθμό, αυτό το σταθμό, να το φέρουμε στην τελική και ολοκληρωμένη μορφή για να λειτουργήσει ως σταθμός αναφοράς, δηλαδή να είναι ένας σταθμός όπου ο καθένας θα μπορεί να δει πώς θα είναι το Μετρό της Θεσσαλονίκης δύο χρόνια μετά, οπότε και θα λειτουργήσει ».

Στον σταθμό του μετρό στο Σιντριβάνι, εκτός από τα δάπεδα που είναι έτοιμες, υπάρχουν επίσης κιγκλιδωτά σκαλοπάτια που λειτουργούν, ανελκυστήρες, ενώ ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να κατέβει μέχρι την αποβάθρα και να δει τις σήραγγες που συνδέουν το ένα άκρο της πόλης με άλλο.

«Είναι ένα σταθμό που βρίσκεται πραγματικά στην τελική του μορφή», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος.

Σε ό, τι αφορά την αυριανή εκδήλωση, ο αριθμός των ατόμων που θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τον πρώτο ολοκληρωμένο σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι περιορισμένος για λόγους ασφαλείας, με τον πρόεδρο της Αττικής Μετρό να σημειώνει ότι οι θέσεις έχουν ήδη εξαντληθεί.

Στην αυριανή εκδήλωση το κοινό θα ψυχαγωγεί με τη μουσική του συγκροτήματος «Φορτίσιμο», το οποίο αποτελείται από τέσσερις βιολονιστές.

Ο «παρών» αναμένεται να δώσει ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπρτζής, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, Μυλοπούλου να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αφού – όπως σημείωσε – έχει προσκληθεί.

<img class="i-amphtml-intrinsic-sizer" src="data:;base64,” />
<img class="i-amphtml-intrinsic-sizer" src="data:;base64,” />

Στο 67% της ολοκλήρωσης του έργου

Το σταθμό «Σιντριβάνι» του Μετρό Θεσσαλονίκης αποτελείται από τέσσερα επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο βρίσκονται οι εκδοτήρια, όπου το επιβατικό κοινό θα μπορεί να προμηθεύει τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, όπως τόνισε ο κ. Μυλόπουλος, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιήσει το μετρό.

Στο τέταρτο επίπεδο, το οποίο βρίσκεται σε βάθος 25 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους, βρίσκονται οι δίδυμοι αυτοκινητόδρομοι μέσω των οποίων θα «ταξιδέψει το μετρό», καθώς και η πλατφόρμα στην οποία θα αναμένει το κοινό.

Η πρώτη φάση του μετρό Θεσσαλονίκης αναμένεται να μεταφέρει περίπου 300.000 ανθρώπους, κάτι που σημαίνει ότι ένας στους τρεις Θεσσαλονικείς θα μετακινηθεί με αυτό.

Αυτή τη στιγμή, το έργο – σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικής Μετρό – βρίσκεται στο 67% της ολοκλήρωσής του. Το άνοιγμα του 2019 αναμένεται να φτάσει τα πρώτα δίκτυα του μετρό ενώ η δοκιμαστική λειτουργία του, που θα ξεκινήσει το ίδιο έτος το καλοκαίρι, θα έχει διάρκεια ενός έτους, καθώς το σύστημα είναι αυτόνομο και θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα είναι απολύτως ασφαλές για τους επιβάτες .

Σύμφωνα με τον κ. Το Μυλοπούλου, το οποίο θα λειτουργεί κανονικά από το σταθμό «Βενιζέλου», θα ξεκινήσει στα τέλη του 2020 και θα εκτελεί δρομολόγια από τη Νέα Ελβετία μέχρι το νέο σιδηροδρομικό σταθμό, ενώ εντός του 2021 θα γίνει η ένταξη της επέκτασης προς Καλαμαριά.

Κάνοντας ένα μικρό σχόλιο αναφορικά με την ολοκλήρωση του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης , ο κ. Ο Μυλόπουλος σχολίασε πως «μας αφήνει το γεύση της αντιψεύσεως του ανέκδοτου», υπογραμμίζοντας ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν μπερδευτεί και τραυματιστεί πολύ από αυτή την ιστορία.

<img class="i-amphtml-intrinsic-sizer" src="data:;base64,” />
<img class="i-amphtml-intrinsic-sizer" src="data:;base64,” />
<img class="i-amphtml-intrinsic-sizer" src="data:;base64,” />
<img class="i-amphtml-intrinsic-sizer" src="data:;base64,” />
<img class="i-amphtml-intrinsic-sizer" src="data:;base64,” />
The YouTube ID of JeHkreFakWI#amp=1 is invalid.
www.newsbeast.gr
Facebook Comments Box

Απάντηση