Ο Θοδωρής Ψαλιδόπουλος στη Διεύθυνση Πολιτισμού

Στο επίκεντρο, οι ελλείψεις προσωπικού, η κατάσταση των υποδομών και η ποιότητα των εκδηλώσεων

Στο γνώριμο περιβάλλον της Διεύθυνσης Πολιτισμού και του Τμήματος Παιδείας βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας» Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο Σάββα Βαλαβάνη και τον Θόδωρο Καραμπάτσο.

Στη δίωρη συνάντηση με τους εργαζομένους στη Διεύθυνση, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικά θερμό κλίμα, ο Θ. Ψαλιδόπουλος ενημερώθηκε αναλυτικά τόσο για τα οργανωτικά, όσο και για τα προβλήματα του περιεχομένου της πολιτιστικής δραστηριότητας, την οποία ο Δήμος αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ελλείψεις του προσωπικού, στην ανεπάρκεια των υποδομών που αποδίδονται στην πολιτιστική δράση του Δήμου, όπως και το επίπεδο της ποιότητάς της.

Απευθυνόμενος προς τους εργαζομένους στη Διεύθυνση Πολιτισμού, ο Θ. Ψαλιδόπουλος συμφώνησε με την πρόταση να αναθεωρηθεί ο υπάρχων Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις μονίμου προσωπικού, επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος τάσσεται ιδίως υπέρ της προσέλκυσης απαραίτητων και στον πολιτισμό επιστημονικών ειδικοτήτων. Ο υποψήφιος δήμαρχος της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας» τόνισε, επίσης, ότι οι υποδομές που δημιουργήθηκαν σε προηγούμενες δεκαετίες και δημοτικές περιόδους δεν πρέπει μόνο να συντηρούνται κατάλληλα, αλλά και να επανεξετάζονται ανάλογα με τις κάθε φορά σύγχρονες ανάγκες, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων τη δημιουργία δικτύου Παιδικών Κέντρων πολλαπλών δραστηριοτήτων σε όλη την έκταση της πόλης. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για την αξιοποίηση του απαλλοτριωθέντος οικοπέδου στη συμβολή των οδών Μαντζαγριωτάκη και Εσπερίδων ως χώρου για την κατασκευή νέου κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων και ανοικτό κινηματογράφο.

Ο Θ. Ψαλιδόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στην αποστολή της πολιτιστικής δραστηριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι η συμμετοχή του πολίτη στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ζωής της πόλης και εξηγώντας ότι η διοργάνωση απλώς μεγάλου αριθμού πολιτιστικών εκδηλώσεων με αμφίβολη ποιότητα, η οποία υπήρξε κύρια επιλογή της σημερινής διοίκησης του Δήμου, δεν μπορεί πια να επιφέρει ούτε πρόσκαιρη εκλογική επιρροή. Εξαίροντας τη συμβολή των εργαζομένων στην πολιτιστική δράση του Δήμου, τόνισε πως η συμμετοχή τους στη διαμόρφωση των κατευθύνσεών της πρέπει να θεωρείται ως αυτονόητη.

Ο Θ. Ψαλιδόπουλος τόνισε, εξάλλου, ότι κεντρικό στοιχείο της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου πρέπει να γίνει η ενεργός σύνδεσή της με τη δράση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του ο εκάστοτε Δήμαρχος της Καλλιθέας να είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Στο θέμα των ελλείψεων του προσωπικού επικεντρώθηκε, εξάλλου, η συζήτηση του Θ. Ψαλιδόπουλου με τους εργαζομένους στο Τμήμα Παιδείας, με τους οποίους αντήλλαξε επίσης απόψεις και σχετικά με την οργάνωση των Σχολικών Επιτροπών.

Facebook Comments Box

Απάντηση