Ο Θοδωρής Ψαλιδοπουλος υποψήφιος Δήμαρχος με τη Στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο είναι να ηγηθεί της δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει το Δήμο Καλλιθέας ο Θοδωρής Ψαλιδόπουλος .Ας θυμηθούμε τι είχε αναφέρει στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Νότιας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγο καιρό.

 

Όπως σε ολόκληρη την υπόθεση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, ιδίως μετά από τον επικείμενο τερματισμό του δανειακού προγράμματος, έτσι και στην ειδικότερη περίπτωση της Νότιας Αθήνας, μιας περιοχής με οκτώ δήμους και περίπου 530.000 κατοίκους, το δίλημμα είναι πολιτικό: ή επιχειρείται η ευρύτερη δυνατή συνένωση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες επιδιώκουν την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, που επιδείνωσε η κρίση, ή η νότια Αθήνα και η χώρα στο σύνολό της παραδίδονται στις δυνάμεις του νέο – φιλελευθερισμού για άδηλο χρόνο. Αυτή η σύγκρουση θα είναι σκληρή.

 

Τη θέση αυτή υπογράμμισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά» Θοδωρής Ψαλιδόπουλος απευθυνόμενος σήμερα στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Νότιας Αθήνας.

 

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως περίοδο «κρίσιμων πολιτικών επιλογών» για τη Νότια Αθήνα και τη χώρα συνολικά την παρούσα φάση των πολιτικών εξελίξεων και μεταξύ άλλων τόνισε: «Τη σημασία αυτών των πολιτικών επιλογών καθορίζουν δύο γεγονότα: α) η όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, εξαιτίας της εξελισσόμενης από το 2009 οικονομικής κρίσης, η οποία έχει, όπως είναι γνωστό, πλήξει όλους τους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής σφαίρας. Και β) η συγκέντρωση στη Νότια Αθήνα των σημαντικότερων δημοσίων και ιδιωτικών, μορφωτικών και πολιτιστικών ιδρυμάτων της πρωτεύουσας, σε συνδυασμό με δύο εξαιρετικά ουσιώδεις εξελίξεις, δηλαδή την επανένωση του παραλιακού μετώπου με τον αστικό ιστό και την επενδυτική προοπτική στο Ελληνικό».

Ο Θ. Ψαλιδόπουλος σημείωσε πως «αυτές οι μεταβολές δεν σημειώθηκαν, σε όλες τις περιπτώσεις, ούτε σύμφωνα προς τις ιδεολογικές αντιλήψεις, οι οποίες διέτρεχαν το προοδευτικό κίνημα κατά τη μακρά διάρκεια των χρόνων της Μεταπολίτευσης, ούτε εγκαίρως. Εξάλλου, υλοποιούνται στις συνθήκες της κρίσης, των οικονομικών, πολιτικών και θεσμικών συνεπειών της. Αποτελούν, ωστόσο, το πραγματικό πλαίσιο δράσης του, ενώ τα αισθητικά και άλλα επιτεύγματα, τα οποία περικλείουν, τις έχουν απολύτως και ορθώς νομιμοποιήσει στη συνείδηση των πολιτών. Οι Τζιτζιφιές δεν είναι πια ο υποβαθμισμένος συνοικισμός της ιπποδρομιακής αθλιότητας, αλλά ο χώρος λειτουργίας της Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης, τις οποίες περιβάλλει ένα μεγάλο πάρκο. Το ερώτημα είναι, πώς αυτά τα έργα και οι δράσεις θα αποτελέσουν ευκαιρίες ισόρροπης ανάπτυξης, προς όφελος της κοινωνίας».

 

Ο Θ. Ψαλιδόπουλος σημείωσε ότι η νέο – φιλελεύθερη Δεξιά εκμεταλλεύεται «τη δυσχέρεια των προοδευτικών δυνάμεων να βηματίσουν μαζί, επί τη βάσει νέου προγράμματος ουσιωδών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στη δράση του Δήμου και του θεσμού» και τόνισε πως «ήρθε η ώρα της νέας συμφωνίας, η οποία δεν αποτελεί επιστροφή στο παρελθόν, αλλά προωθητική δύναμη για την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

 

Καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να πρωταγωνιστήσει και δια της κυβερνητικής πολιτικής του στη δημοκρατική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Θοδωρής Ψαλιδόπουλος κατέληξε: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί σήμερα να εγγυηθεί την αναπτυξιακή προοπτική μιας πόλης χωρίς ουσιώδεις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις του θεσμικού πλαισίου. Δεν επιθυμεί η Δεξιά δημοκρατική αναθεώρηση του Συντάγματος, κατά τρόπον ώστε η άσκηση της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας του Κράτους να αναδιανεμηθεί στα όργανα του θεσμού. Την ενδιαφέρει να κερδίζει όπως – όπως μερικούς δήμους, ώστε να τους εγγράφει στο ενεργητικό της εκάστοτε ηγεσίας της. Τώρα, είναι η ώρα της σύγκρουσης με τις δυνάμεις που ο νέο – φιλελευθερισμός εκπροσωπεί”.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Κυριακάτικη εντός έδρας αναμέτρηση για την 16η αγωνιστική της Γ΄…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: