Αστυνομικά

Ο Αστέριος Μαντζιώκας νέος Αττικάρχης

Η τοποθέτηση του Υποστρατήγου της Θεσσαλίας, σε καθήκοντα ΓΑΔΑ, του “βλάχου” (από την Τσαριτσάνη Ελασσόνας), ο οποίος τα λέει όπως τα σκέφτεται και δε χαρίζεται στα λόγια (άβολη συνθήκη για Στρατηγό) είναι αντισυμβατική επιλογή, στον οποίο ως Ανώτατος Αξιωματικός του αναγνωρίζεται ότι δουλεύει ως “Χωροφύλακας” (απ’ τους παλιούς)

Ο Αστέριος Μαντζιώκας επιστρέφει Αττικάρχης. Η τοποθέτηση του Υποστρατήγου της ΕΛΑΣ μέχρι (χθές) Γενικού Θεσσαλίας σε καθήκοντα Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής στον πέμπτο όροφο του ΑΜΑ, σε πλήρωση θέσης του Υποστρατήγου Μανώλη Δουρβετάκη ο οποίος μετακινήθηκε στο γραφείο του Προϊσταμένου του Επιτελείου, επαναφέρει το Θεσσαλό Στρατηγό της ΕΛΑΣ στην Αθήνα μετά από χρόνια υπηρεσιακής παρουσίας στη γενέτειρα του τη Θεσσαλία και τη όμορη Στερεά.

Ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο (2022), όταν οι παρουσιάσεις για αστυνομικές επιχειρήσεις επανέρχονται στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, μετά τους περιορισμούς που είχε επιβάλλει τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Covid-19 και ο Λαρισαίος Υποστράτηγος της ΕΛΑΣ αναλαμβάνει να “σώσει” την παρουσίαση του Αρχηγείου για την εξάρθρωση εγκληματικού δικτύου Αλβανών καλλιεργητών χασισοφυτείας από την Ασφάλεια Λάρισας, που με μουλάρια κατάφεραν να φτάσουν σε δύσβατο σημείο στο “σπίτι των Θεών” του ανατολικού Ολύμπου  κι  έστησαν το παράνομο εργαστήριο καλλιέργειας φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης  .

Η συνέντευξη τύπου είχε ομαλή έκβαση, καθώς ο Υποστράτηγος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ήταν “μαθημένος” από άλλες εποχές καθώς αναδείχθηκε η απειρία της πρόσφατα σε θέση Εκπροσώπου Τύπου νέας Αξιωματικού της ΕΛΑΣ, θέτοντας τον Αρχηγό στη γωνία και τον Υποστράτηγο τής ΓΑΔΠ Θεσσαλίας στην κεντρική θέση του πάνελ. Άλλωστε είχε διατελέσει σε θέσεις ευθύνης στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και στη Γ.Α.Δ. Αττικής στο Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων, πριν επιλέξει να μετακινηθεί στη γενέτειρα του, τη Λάρισα και ο ίδιος είχε εμπειρία με τη διαχείριση των Δημοσιογράφων με ονομαστική αναφορά και επαφή, σε εποχές που το ρεπορτάζ ήταν στο δρόμο και είχε περιεχόμενο.

διάβασε και αυτό  Λουκέτο σε παράνομη χατοπαικτική λέσχη στην Καλλιθέα

Αν και “βλάχος” (από την Τσαριτσάνη Ελασσόνας) ο οποίος τα λέει όπως τα σκέφτεται και δε χαρίζεται στα λόγια (άβολη συνθήκη για Στρατηγό) έχει μια προσέγγιση Ανώτατου Αξιωματικού της ΕΛΑΣ που εκλείπει από τίς Τάξεις της (πολλά χρόνια) .

Ο ίδιος είχε αποδεχθεί και εισηγήθηκε στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ την πρόταση που είχε δεχθεί από την Αθήνα Κρικέλη για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ «PROUD BLUE»* (“Περήφανο Μπλε”) το οποίο εστιάζει στις δράσεις και το έργο των Αστυνομικών με γυρίσματα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, και τη συμμετοχή ενστόλων από τη Λάρισα το Βόλο τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα- και είχε πέτυχε να αναδειξει το έργο που επιτελούν οι αστυνομικοί σε όλη την επικράτεια και τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. κατα την επιχειρησιακή καθημερινότητα τους.

Ηταν ο “ρυθμιστής” όταν η κίνηση του- τοτε – Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του επικεφαλής λοιμωξιολόγου του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόρδα, να μπουν στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα προκάλεσε την αντίδραση των Ρομά διαβιούντων. Από την πρώτη ημέρα εφαρμογής της καραντίνας είχαν δείξει τις προθέσεις τους να μην ακολουθήσουν τα μέτρα καθώς το πρώτο κιόλας βράδυ (09/04 2022) διοργάνωσαν γλέντι, είχαν έντονες διαμαρτυρίες και το ενδεχόμενο εκδήλωσης ταραχών ήταν εμφανής. Ωστόσο και τα μέτρα της Πολιτείας εφαρμόστηκαν και οι Ρομά πειθαρχησαν και η κοινωνική ειρήνη διαφυλάχτηκε .

Ο ίδιος κατά την υπηρεσιακή του θητεία -τότε- στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, είχε χειριστεί την υπόθεση της “Μαρίας των Ρομά“, της Βουλγαρορομά η οποία εντοπίσθηκε (16/10 2013) σε τσαντίρι ζεύγους Ρομά κατά την επιχείρηση σε καταυλισμό στα Φαρσαλα. Και είναι κάποιες από τις υπηρεσιακές αναφορές του νέου Αττικάρχη Υποστρατήγου Αστεριου Μαντζιώκα, στα 38ετη της υπηρεσιακής του Θητείας  στις Τάξεις της ΕΛΑΣ .

διάβασε και αυτό  Aποκαλύψεις για την Αστυνομική αυθαιρεσία και υπέρμετρη βία

Ο ίδιος σε παλαιότερη δηλωσή του, είχε αναφέρει, «Το αν τα κατάφερα καλά ή όχι, εσείς θα το κρίνετε»

Ο Υποστράτηγο τής ΕΛΑΣ, με μια ευχαριστήρια επιστολή του θέλησε να ευχαριστήσει το προσωπικό της ΓΑΔΠ Θεσσαλίας και όσους τον στήριξαν στην υπηρεσιακή του θητεία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας .

Ποιός είναι ο Υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας

Γεννήθηκε στην Τσαρίτσανη Ελασσόνας. Στη γενέτειρά του ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Λύκειο της ιστορικής Οικονομείου Σχολής.
Εντάχθηκε στις τάξεις της Αστυνομίας τον Μάιο του 1985 ως Δόκιμος Αστυφύλακας και αφού ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση Δοκίμων Αστυφυλάκων στην Αστυνομική Σχολή, υπηρέτησε ως Αστυφύλακας στο ΙΔ’Αστυνομικό Τμήμα Αθηνών (Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων) και στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής .
Προήχθη στο βαθμό του Αρχιφύλακα και για το διάστημα 1989 μέχρι το 1991 υπηρέτησε στο ΙΔ’Αστυνομικό Τμήμα Αθηνών και στη Γ.Α.Δ. Αττικής- Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων.
Το έτος 1991 εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, όπου και αποφοίτησε το 1994.
Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε σε διάφορες Υπηρεσίες της Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων, στο Ε’ Αστυνομικό Τμήμα Αθηνών (Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων), στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης
Αττικής, στη Γ.Α.Δ. Αττικής- Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων ως Προϊστάμενος, Γραφείο
Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας, Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως– Κλάδος Αστυνομίας Ασφάλειας & Τάξης, και στο Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας ως Τμηματάρχης.
Ως ανώτερος Αξιωματικός διετέλεσε Διευθυντής, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας.
Ως ανώτατος Αξιωματικός διετέλεσε με το βαθμό του Ταξιάρχου, Γενικός Διευθυντής στην ΓΕ.Π.Α.Δ Στερεάς Ελλάδος και Γενικός Διευθυντής στην ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας.
Το Μάρτιο του 2022 προήχθη στο Βαθμό του Υποστρατήγου και επανατοποθετήθηκε στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.
Με τις πρόσφατες τακτικές κρίσεις των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ως Γενικός Διευθυντής.

Εκπαιδεύτηκε και μετεκπαιδεύτηκε, στο Σχολείο Επιμόρφωσης Αστυνομικών Διευθυντών, και στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ολοκλήρωσε μετεκπαίδευση στο Παράρτημα της Σχολής Μετεκπαίδευσης Επιμόρφωσης επί θεμάτων Δακτυλοσκοπίας, Εξερεύνησης, Φωτογράφησης τόπου διαπραχθέντος εγκλήματος, καθώς στον τρόπο λήψης βιολογικού υλικού από άτομα και αντικείμενα στη Σχολή Μετεκπαίδευσης Επιμόρφωσης επί θεμάτων Εκπαίδευσης Στελεχών της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και σε τεχνικές ανάκρισης και συνέντευξης από στελέχη του Γραφείου Νομικού Τμήματος του FBI της πρεσβείας των Η.Π.Α. Του απονεμήθηκε η ειδικότητα του Εξερευνητή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών το Νοέμβριο του
2008.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του, έχει τιμηθεί για την υπηρεσιακή του απόδοση από την Ελληνική Πολιτεία με τα παράσημα του «Ταξιάρχη του Τάγματος Τιμής» και του «Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα». Του έχουν απονεμηθεί τα μετάλλια «Αστυνομικής Αξίας Α΄ Τάξεως», καθώς και οι Διαμνημονεύσεις «Αξίας και Τιμής Β΄Τάξεως», «Ευδοκίμου Διοικήσεως Α΄ Τάξεως», και πλήθος επαίνων και ηθικών αμοιβών.
Μετά από εισήγηση της κ. Carolyn B. Maloney, μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών για τη 12η περιφέρεια της Νέας Υόρκης, του απενεμήθη πιστοποιητικό ειδικής αναγνώρισης του Κογκρέσου των Η.Π.Α, σε αναγνώριση εξαιρετικής και ανεκτίμητης προσφοράς προς την Κοινότητα.
Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

πηγή nantiareport

Facebook Comments Box

Απάντηση