Νέα Καλλιθέας

Ορέστης Μπαζός: Το «Κόκκινο Σχολείο» είναι μια νέα αφετηρία ποιοτικής μουσικής εκπαίδευσης στην πόλη μας

Σαν χθες μου φαίνεται το 1992, όταν ξεκίνησα να διδάσκω θεωρητικά μουσικής στον τότε Καλλιτεχνικό Οργανισμό Καλλιθέας.

Στεγαζόμασταν τότε στο κτίριο της πλατείας Κύπρου, Σαπφούς και Σιβιτανίδου. Μετά από 3 χρόνια, το 1995, ξεκίνησε τη λειτουργία του το Δημοτικό Ωδείο Καλλιθέας, στην οδό Σοφοκλέους, αριθμός 100, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα.

 

Αναλαμβάνοντας παράλληλα με τη διδασκαλία και τη διεύθυνσή του, το 1997 μέχρι και σήμερα, περνούν μπροστά μου σαν ταινία όλα αυτά τα χρόνια, με μαθήματα, διαγωνισμούς, πτυχία, διπλώματα, εξετάσεις, γιορτές, συναυλίες σε όλη την πόλη αλλά και εκτός Καλλιθέας, σε φεστιβάλ, διαγωνισμούς και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια (το 2018) και κάτι μοναδικό πανελλαδικά για ωδείο: να ανεβάσουμε μια σύγχρονη όπερα – το πιο σύνθετο και απαιτητικό έργο για εμάς τους μουσικούς – και μάλιστα γεμίσαμε έξι φορές το θέατρο της πόλης αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές από παντού. Δεν μπορώ να μην σημειώσω και άλλη μια μεγάλη στιγμή για το ωδείο μας αλλά και για μένα προσωπικά: το ορατόριο «Υμνωδία 1821», που καταφέραμε να παρουσιάσουμε στο κοινό για την επέτειο των διακοσίων ετών από την ελληνική επανάσταση.

Το “κόκκινο σχολείο” ήταν κάτι που περιμέναμε όλοι οι καθηγητές του ωδείου τα τελευταία χρόνια με ανυπομονησία. Αυτό το όνειρό μας εκπληρώθηκε επιτέλους. Δεν είναι μόνο η ιστορικότητα και η μοναδική αισθητική του κτιρίου, αλλά είναι ότι όλα αυτά δημιουργούν σε όλους μας και θα έλεγα και στους μαθητές και τους γονείς τους ένα αίσθημα ευεξίας και αναγνώρισης της ομορφιάς και της σπουδαιότητας που έχει η μουσική στη ζωή μας.

διάβασε και αυτό  ΓΟΥΙΛΙ Θερινό Σινεμά στην Καλλιθέα 25/07/2021

Νιώθω υπέροχα κάθε φορά που περνάω την είσοδο του “κόκκινου σχολείου” σκεπτόμενος πόσες γενιές σπουδαστών, μαθητών θα μορφωθούν μουσικά στον υπέροχο αυτό χώρο.

Από τη θέση του διευθυντή αυτού του μεγάλου οργανισμού που λέγεται Δημοτικό Ωδείο Καλλιθέας “Οδυσσέας Δημητριάδης” ευχαριστώ όλους όσους εργάσθηκαν για να γίνει αυτό το κτίριο ένα στολίδι της πόλης και ειδικότερα τον νυν Δήμαρχο Δημήτρη Κάρναβο αλλά και τον προκάτοχό του Κώστα Ασκούνη για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Το 2022 συνεχίζουμε να λειτουργούμε και στα δύο κτίρια, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό για τη βελτίωση της καλλιτεχνικής μουσικής εκπαίδευσης της πόλης μας!

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: