Ονομάζεται Νίκος Τσικαλάκης και διαμένει στο Καλό Χωριό του Δήμου Χερσονήσου, στο Ηράκλειο Κρήτης, έχοντας μοναδική συντροφιά 72 αδέσποτα ζώα.

Ολομόναχος σε ένα στρέμμα γης φροντίζει και περιθάλπει καθημερινά 72 πλάσματα υπό το κράτος σκληρών και αντίξοων συνθηκών, ζώντας μέσα σε μία σκηνή χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση.

Δεν τον αγγίζουν οι δυσκολίες, όπως μας είπε ο ίδιος, μοναδικός σκοπός ζωής για εκείνον είναι η διάσωση και προστασία των αδέσποτων.

Η διαδρομή του ξεκινά πέντε χρόνια πριν από την ταράτσα ενός σπιτιού στο Ηράκλειο Κρήτης μαζί με τον Μπρονξ, τη Ζιζέλ και το Ντιέγκο. Μετοικεί στην πορεία στο Χριστό Ιεράπετρας, σε ένα χωριό 110 κατοίκων στις εσχατιές της οικουμένης και αρχίζει σταδιακά  να εμβολιάζει και να στειρώνει αδέσποτα.

Καταλήγει να ζει στον ίδιο χώρο με 37 σκυλιά, με ελάχιστους οικονομικούς πόρους αλλά με απύθμενη πίστη σε αυτό που από χρόνια έχει αποφασίσει να αφιερώσει τη ζωή του. ‘Όπως συνηθίζει να λέει τα ζώα τον επέλεξαν.

Με την πολύτιμη βοήθεια λιγοστών γνωστών και αγνώστων κατορθώνει να αποκτήσει ένα δικό του πλέον χώρο στο Δήμο Χερσονήσου και να εγκατασταθεί εκεί.

Τους τελευταίους πέντε μήνες η φαμίλια του μεγάλωσε και τα 37 σκυλιά έχουν γίνει πλέον 72, ο ίδιος όμως παραμένει αυτό που ανέκαθεν ήταν, αυθεντικός, ειλικρινής και απόλυτα προσηλωμένος στο μεγαλειώδες έργο του.

Τον Νίκο Τσικαλάκη μπορεί κάποιος να τον αναζητήσει στο Facebook με το όνομα: Nikos Tsikalakis

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Ανακοίνωσε Κουφό ο Ολυμπιακός

Απάντηση

Recommended
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον Β΄κύκλο μαθημάτων της διδακτικής περιόδου…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: