Οι αστρονάυτες Shenzhou-13 της Κίνας ολοκλήρωσαν την πρώτη αποστολή εκτός διαστημοπλοίου

 Οι «ταϊκοναύτες» Τζάι Τζιγκάνγκ και Γουάνγκ Γιαπίνγκ ολοκλήρωσαν τις δραστηριότητές τους εκτός σκάφους (EVA) και επέστρεψαν στον κεντρικό θάλαμο Tianhe του διαστημικού σταθμού, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Επανδρωμένων Διαστημικών Υπηρεσιών της Κίνας (CMSA, China Manned Space Agency) τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το γεγονός ήταν η τρίτη αποστολή εκτός διαστημοπλοίου που πραγματοποιήθηκε κατά την κατασκευή του διαστημικού σταθμού της χώρας και η πρώτη από το πλήρωμα Shenzhou-13. Σηματοδοτεί επίσης τις πρώτες δραστηριότητες εκτός διαστημοπλοίου στην κινεζική διαστημική ιστορία με τη συμμετοχή μιας «ταϊκοναύτισσας», όπως δήλωσε το CMSA, το οποίο κήρυξε τις EVAς της Δευτέρας ως απόλυτη επιτυχία.

Οι δύο επέστρεψαν στον κεντρικό θάλαμο στη 1:16 τα μεσάνυχτα (ώρα Πεκίνου) μετά από 6,5 ώρες δραστηριοτήτων εκτός διαστημοπλοίου. Ολοκλήρωσαν μια σειρά από εργασίες εκτός διαστημοπλοίου.

Η αποστολή δοκίμασε περαιτέρω τις λειτουργίες των διαστημικών στολών νέας γενιάς που αναπτύχθηκε από την Κίνα, τον συντονισμό μεταξύ των ταϊκοναύτων και του μηχανικού βραχίονα και την αξιοπιστία και την ασφάλεια του υποστηρικτικού εξοπλισμού που σχετίζεται με τις EVAς, σημείωσε το CMSA.

Η Κίνα εκτόξευσε το διαστημόπλοιο Shenzhou-13 στις 16 Οκτωβρίου, στέλνοντας τρεις «ταϊκοναύτες» σε μια εξάμηνη αποστολή για την κατασκευή του διαστημικού της σταθμού.

 

πηγή greek.cri.cn

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Η Τεχνολογία καινοτομεί. Έρχεται το 5G και στα αεροπλάνα

Απάντηση

Recommended
Λίγους μήνες μετά την εγκατάσταση των πρώτων ρομπότ διαλογής αντικειμένων,…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: