Αττική

Ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Μαρτίου εργασίες αποκατάστασης επικίνδυνων ανοιγμάτων σε νησίδες της Οδού Πειραιώς

Η Περιφέρεια Αττικής, από αύριο  Δευτέρα 8 Μαρτίου και ώρα 9 το πρωί και μέχρι λήξεως των εργασιών, προχωρά σε αποκλεισμό των επικίνδυνων ανοιγμάτων των νησίδων της Οδού Πειραιώς.

Πρόκειται για τις τρεις διασταυρώσεις της με τις οδούς Εμμανουηλίδη – Ζακύνθου, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Κατσουλάκου -Κεφαλληνίας και έναντι της πρόσβασης οχημάτων του εργοστασίου Colgate-Palmolive στους δήμους Πειραιώς και Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Ο αποκλεισμός θα γίνει με ειδικά πλαστικά εμπόδια, προκειμένου να υπάρξει η προετοιμασία σχετικής μελέτης η οποία θα επεκτείνει τις νησίδες κατά  το  απαιτούμενο μήκος και θα διαμορφώσει ανακλινόμενου τύπου  μπάρες ώστε η τροχαία (υπό συνθήκες άμεσης ανάγκης) να εξασφαλίζει  τη διέλευση των οχημάτων της!

Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα σημεία εμφανίζουν μεγάλη  επικινδυνότητα και χαρακτηρίζονται ως σημεία παγίδες στο οδικό δίκτυο της οδού Πειραιώς. Μάλιστα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Α τμήματος τροχαίας Πειραιά τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν συμβεί 98 τροχαία ατυχήματα τα οποία οφείλονται σε παράνομες αναστροφές οχημάτων.

Με αφορμή την έναρξη των σχετικών εργασιών ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει: «Στη Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη μέρα που ανέλαβα καθήκοντα έχουμε θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των χρηστών του οδικού δικτύου. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούμε μία σειρά σημαντικών και καίριων παρεμβάσεων προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι που υπάρχουν για οδηγούς και πεζούς».

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Συνάντηση με τον Δήμαρχο Δημήτρη Κάρναβο - Ρένα Δούρου: “Τα έργα υποδομής πρέπει να ολοκληρωθούν γιατί ανήκουν στους πολίτες”

Απάντηση

Recommended
Μήνυμα για την επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσων με την Ελλάδα έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: