ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ – Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΗ ΔΥΤ. ΘΡΑΚΗ — ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

Γράφει : Ο Επίτιμος Πρόεδρος της Πανθρακικής  Ομοσπονδίας Νότιας Ελλάδας και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας  Κων/νος  Πολυχρονίδης.

 Ένα θέμα το οποίο ήταν, είναι και θα είναι επίκαιρο, ειδικότερα δε σήμερα ,λόγω της απαράδεκτης προκλητικότητας  της Τουρκίας αλλά και της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας.

Όσο το θέμα αυτό  που είναι πρώτης προτεραιότητας, καθότι είναι ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ, δεν αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα και με μία ενιαία Εθνική Στρατηγική, αυτό θα επιστρέφει στο προσκήνιο σε δύσκολες στιγμές, για να προκαλεί δυσάρεστα εθνικά αποτελέσματα και για να υπενθυμίζει κάθε φορά ότι βρισκόμαστε και πάλι στην αφετηρία.  Το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται και σήμερα, λόγω της ανεξήγητης ανοχής της Ελληνικής Πολιτείας και πιστεύω ότι,  μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες δίνεται η ευκαιρία να έρθουν ξανά στο προσκήνιο η Θράκη και τα πολύ σοβαρά προβλήματα και να σταλεί ένα μήνυμα ότι   πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί στη Θράκη μια ενιαία Εθνική Πολιτική πριν είναι αργά για τη χώρα μας!

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ

Ως γνωστόν  Η ιστορία της θρησκευτικής μειονότητας της Θράκης αρχίζει ουσιαστικά στις 24 Ιουλίου 1923, με την υπογραφή της «Συνθήκης της Λωζάνης» και τον καθορισμό των ελληνοτουρκικών συνόρων κατά μήκος του ποταμού Έβρου.Η «Συνθήκη της Λωζάνης»  μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να καθορίζει τις υποχρεώσεις της Ελληνικής Πολιτείας έναντι της μουσουλμανικής μειονότητας της ελληνικής Θράκης, καθώς και του τουρκικού κράτους έναντι της εν συρρικνωμένης πλέον ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία,  η οποία εν αντιθέσει με την εδώ μουσουλμανική, είναι εθνική.

 Η εν λόγω Συνθήκη επίσης  όρισε την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών με εξαίρεση:

       Α) τον αμιγώς ελληνικό πληθυσμό των νήσων Ίμβρου και Τενέδου, για τον οποίο και όρισε καθεστώς αυτοδιοίκησης, το οποίο δεν τηρήθηκε ποτέ.

        Β) των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

        Γ) των μουσουλμάνων της Θράκης ανεξαρτήτως προέλευσης.

Επίσης  βάσει   της συνθήκης της Λωζάννης παρέχονται εκτεταμένα δικαιώματα ,  στις εκατέρωθεν μειονότητες ,για την κατοχύρωση της θρησκευτικής ελευθερίας της δημόσιας λατρείας κάθε θρησκείας η δοξασίας , της σύστασης θρησκευτικών ιδρυμάτων , και διευκολύνσεις στη σύσταση θρησκευτικών ιδρυμάτων, αντίστοιχες με των υπολοίπων ιδιωτικών φορέων.

Πρέπει δε να επισημανθεί ότι η Συνθήκη της Λωζάνης αναφέρεται σε μειονότητες(Τουρκογενείς, Πομάκοι ,Ρομά) και όχι σε μειονότητα. Αλλά δυστυχώς με την υπογραφή των διαφόρων μορφωτικών πρωτοκόλλων και συμφωνιών με την Τουρκία οι μειονότητες αυτές ( Τουρκογενείς, Πομάκοι, Ρομά) έγιναν μία και αναφέρονται ως Μουσουλμανική μειονότητα κάτι που εξυπηρετεί την Τουρκία δυστυχώς. 

    Στην πρώτη μετά την Συνθήκη πληθυσμιακή απογραφή της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελληνική Θράκη, που διενεργήθηκε, ο μουσουλμανικός πληθυσμός στη Δυτ. Θράκη  ανερχόταν σε 86.793., ενώ  οι Έλληνες που παρέμειναν σε τουρκικό έδαφος, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, ξεπερνούσαν τις 280.000. Σήμερα, από όλον αυτόν τον πληθυσμό έχουν απομείνει στην Τουρκία περίπου 2.500 Έλληνες, καθότι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Τουρκία , εξαιτίας της πολιτικής εξόντωσης που εφήρμοσε η Τουρκία  και η οποία εκδηλώθηκε ποικιλοτρόπως όπως : οι ανθελληνικές ταραχές στην Κωνσταντινούπολη τον Σεπτέμβριο του 1956, μαζικές απελάσεις των  Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης  το 1964-65,  η  απαγόρευση  διοικητικών μέτρων κατά το διάστημα 1964-67  και πλήρης εκτουρκισμός της Ιμβρου και της Τενέδου, παρά το ειδικό καθεστώς αυτονομίας.

Αντιθέτως, ο σημερινός πληθυσμός της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελληνική Θράκη ανέρχεται σε 120.000. Το γεγονός αυτό της ραγδαίας αύξησής της υποδηλώνει και το κλίμα ελευθερίας στο οποίο ζει η Μουσουλμανική μειονότητα.

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

Η Ελληνική πολιτεία ακολούθησε στη Θράκη μια πολιτική απολύτως εναρμονισμένη  με την Ευρωπαϊκή αντίληψη περί μειονοτήτων και ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας. Μια πολιτική  που σέβεται τους πολίτες της ανεξάρτητα από τη θρησκεία, την καταγωγή, τη γλώσσα ή τον πολιτισμό που εκπροσωπούν. Μια πολιτική που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα!!

Έτσι η μειονότητα σήμερα,  απολαμβάνει όλα ανεξαιρέτως τα προνόμια και την ισονομία που απολαμβάνουν και οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες:

Έχουν εδώ και χρόνια τίτλους για κάθε περιουσία που τους ανήκει, Έχουν δικαίωμα οπλοφορίας ως κυνηγοί, Δικαίωμα έκδοσης διπλώματος αυτοκινήτου, Δικαίωμα θρησκευτικής ελευθερίας, Παροχή επιδομάτων στις μητέρες, Επιδοτούμενα σεμινάρια εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, Δικαίωμα εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές, Απολαμβάνουν ειδικά προνόμια έναντι των υπολοίπων Χριστιανών πολιτών, καθώς εισάγονται με νόμο με ποσοστώσεις στα ΑΕΙ και στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ στο Δημόσιο, Τα παιδιά τους φοιτούν σε ειδικά δίγλωσσα μειονοτικά σχολεία και σε ότι  αφορά το κομμάτι της ελευθεροτυπίας  και της ελεύθερης έκφρασης του λόγου και της σκέψης , Εκδίδουν  4 μεγαλες σε κυκλοφορία  μειονοτικές εφημερίδες ( Ζαγάλισα, Γκιουντέμ,  Μπιρλίκ, Μιλλέτ), Τα περιοδικα Ροντόπ, Ρουζκαρί, Σέτσεκ κ. α., Ενώ διατηρούν και  δύο ραδιοφωνικούς Τουρκόφωνους σταθμούς.

Παρόλα αυτά, η Τουρκία από το 1951 προσπαθεί να αντιστρέψει την αλήθεια και να παραπληροφορήσει την διεθνή κοινή γνώμη, γυρίζοντας την πλάτη στην ίδια την πραγματικότητα, η οποία αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο όπως προανέφερα, αλλα και η δήλωση του Τούρκου Βουλευτή    του ισλαμικού κόμματος της «Ευημερίας», Χαλίλ Τσελίκ, όταν  οι κεμαλιστές Τούρκοι είχαν δημιουργήσει προβλήματα στο ισλαμικό κόμμα της Τουρκίας που δημοσιεύθηκε  στην εφημερίδα Γκιουναϊντίν και ο οποίος είπε ότι :

«Στην Ελλάδα η μουσουλμανική μειονότητα απολαμβάνει την ελευθερία της. Εμείς στην Τουρκία, παρόλο που είμαστε πλειοψηφία δεν έχουμε τέτοια ελευθερία. Τελικά, μήπως πρέπει να μεταναστεύσουμε στην Ελλάδα;»   αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο με τους ισχυρισμούς της Τουρκίας. 

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ.

 Διαχρονική Στρατηγική επιδίωξή της Τουρκίας  είναι η υλοποίηση του Κεμαλικού Εθνικού Συμβολαίου που διατυπώθηκε το 1920 για την μελλοντική υπαγωγή της Δυτ. Θράκης στην Τουρκία (ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: Σκοπός είναι η Δυτ. Θράκη να παραμείνει στα Τουρκικά χέρια σαν ενιαίο σύνολο και σε κατάλληλο χρόνο ή ευκαιρία, να ενωθεί με τη μητέρα πατρίδα… Οι αδερφοί μας  της Δυτ. Θράκης θα πρέπει να αγωνιστούν  για να κερδίσουν την ανεξαρτησία και την αυτονομία της Δυτ. Θράκης) και δεν είναι τυχαία και  η πρόσφατη  δήλωση του Ερντογάν ο οποίος είπε ότι « Για μας η Θράκη έχει ιδιαίτερη σημασία και έννοια. Η Θράκη ταυτόχρονα είναι η Θεσσαλονίκη, Κομοτηνη, Ξάνθη, Κίρτζαλι, Σκόπια κλπ.

  Η επιλεγείσα Τουρκική  Στρατηγική  στη Θράκη είναι :

– Η  απομόνωση, χειραγώγηση και τουρκοποίηση της μειονότητας,

– Η  μετατροπή αυτής από μειονότητα σε  κοινότητα,

 – Η  απομάκρυνση των Ελλήνων Χριστιανών,

– Η  αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας με θέσπιση παραλλήλου συστήματος αυτοδιοικήσεως  και τέλος

– Η   αυτονόμηση της μειονότητας.

Προς υλοποίηση της στρατηγικής αυτής για τη Θράκη , η τουρκία μετέρχεται των ακολούθων μεθόδων:

Α.  Με μοχλό το ισχυρό οικονομικά   Γενικό Προξενείο Κομοτηνης επενδύει στον συνδυασμό « Τουρκική εκπαίδευση , μουσουλμανική, θρησκεία, πολιτική και οικονομική εξάρτηση» σε ολόκληρη τη μειονότητα. Το ΓΠΚ ιδρύει πολλά δήθεν πολιτιστικά σωματεία και ΜΚΟ που προωθούν τα Τουρκικά συμφέροντα, Επεμβαίνει και ρυθμίζει τις πολιτικές εξελίξεις στη περιοχή και χρηματοδοτεί κάθε δραστηριότητα που υπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα

Β. Διατηρεί διαρκή  επαφή με τη μειονότητα, διοργανώνοντας τακτικές επισκέψεις μελών της τουρκικής Κυβέρνησης και υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην περιοχή οι οποίοι προβαίνουν σε προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες.

Γ. Δίδει κίνητρα σπουδών στους νέους της μειονότητας να σπουδάσουν στη Τουρκία με την προϋπόθεση να επιστρέψουν  στην Ελληνική Θράκη μετά την κτήση του πτυχίου τους, έχοντας, όπως καταλαβαίνετε απόλυτα εκτουρκισμένη συνείδηση.

 

Δ. Μέσω της τράπεζας Ζιραάτ δανειοδοτεί  φανατικούς τουρκόφωνους μουσουλμάνους με χαμηλό επιτόκιο 3%  για αγορά γής,  με στόχο να εμφανίσει ότι υπάρχει υπεροχή σε πληθυσμό και κατοχή γής ανω του 50% και να υλοποιήσει σε πρώτο στάδιο την αυτονομία στη Ροδόπη και στη συνέχεια την Ξάνθη.

 

Ε.   Προσπαθεί να εκτουρκίσει τη μειονότητα μέσω της παιδείας και της θρησκείας, με  την ίδρυση, παρανόμων νηπιαγωγείων και φροντιστηρίων, αλλά και  με τη λειτουργία ιεροσπουδαστηρίου στον Εχίνο της Ξάνθης, και κρατά έτσι  τη μειονότητα απομονωμένη από την υπόλοιπη κοινωνία.

 

ΣΤ.   Ελέγχει την Πολιτική ζωή της περιοχής με την ένταξη εκλεκτών υποψηφίων σε συνδυασμούς  Ελληνικών Πολιτικών  κομμάτων, με τη καθοδήγηση της ψήφου της μειονότητας, καθώς και με τη στήριξη του αμιγώς μουσουλμανικού Τουρκόφρονου κόμματος ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ (DEB) .

 Ζ.  Δίνει χρήματα ακόμη και για τη μαντήλα προκειμένου να τη φοράνε τα νέα κορίτσια όπως και να ακολουθούν την εκπαίδευση των μειονοτικών σχολείων.

 Θ. Τέλος η Τουρκία επιδιώκει την ολοκλήρωση του εκτουρκισμού της μουσουλμανικής μειονότητας μέσω  της επιχειρούμενης ομογενοποίησης του Τουρκικού , Πομακικού και Αθιγγάνικου στοιχείου, και  σε συνδυασμό και με τη Μουσουλμανική  μειονότητα της Βουλγαρίας να πραγματοποιήσει την αυτονόμηση αυτής.

 

ΤΡΕΧΟΥΣΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σε αντίθεση με την Τουρκία η έλλειψη ενιαίας Εθνικής Στρατηγικής μας οδήγησε σε λάθη και παραλείψεις αλλά και ώθησε τη χώρα μας να υιοθετεί αντιφατικές  και αλληλοαναιρούμενες  σε βάθος χρόνου, πολιτικές ανάλογα με τις εκάστοτε συγκυρίες.

– Έτσι το 1930 το Ελληνο- Τουρκικό σύμφωνο φιλίας  Βενιζέλου- Κεμάλ προσέφερε στην Τουρκία τη νομιμοποίηση των  σωματείων με τον όρο « ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ» στον τίτλο τους , την επιβολή του λατινικού Αλφαβήτου και την αποδοχή βιβλίων και δασκάλων από την Τουρκία.

–  Με τα πρωτόκολλα του 1951 και αργότερα του 1968:

. Η εκπαίδευση υλοποιείται στην Τουρκική γλώσσα. Ιδρύονται μειονοτικά Γυμνάσια και Λύκεια, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται ο αριθμός μετακλητών διδασκάλων από την Τουρκία.

– Το 1954 η Ελληνική Κυβέρνηση, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης ,αναγνωρίζει την Μουσουλμανική μειονότητα ως Τουρκική και ψηφίζονται νόμοι περι λειτουργίας Τουρκικών Σχoλείων.

-Το 1984 διαλύονται οι μουσουλμανικοί σύλλογοι με τον όρο « Τουρκικός» και το 1988 αντικαθίσταται με τον όρο «Μειονοτικός»

με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν πλήθος αποσταθεροποιητικών ενεργειών.. με κορυφαίες, την εμπρηστική συμπεριφορά του τότε Μουφτή Ξάνθης Μουσταφά Χιλμί, που υπό τις παραινέσεις του γιου του Μεχμέτ Αγκά διακηρύσσει ότι, «η μουσουλμανική μειονότητα πρέπει να απολαμβάνει καθεστώτος αυτόνομης διοικήσεως» και  τα γεγονότα του Ιανουαρίου 1988 στην Κομοτηνή, με αφορμή απόφαση του Αρείου Πάγου, που απαγόρευε την χρήση του όρου «τουρκικός» στους τίτλους τοπικών μουσουλμανικών σωματείων.

 

Το ζήτημα λοιπόν  της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης έχει αποτελέσει ένα θέμα «ταμπού» για την Ελληνική πολιτική σκηνή επί  πολλές δεκαετίες. Το Ελληνικό κράτος  δυστυχώς έχει διαχρονικά επιδείξει μια  αδράνεια και μια ανοχή  στις  έντονες προκλήσεις εκ μέρους της Τουρκίας και του ΓΠΚ,  ενώ και σήμερα δε φαίνεται να υπάρχει μια ξεκάθαρη πολιτική του Ελληνικού κράτους για τον τρόπο διαχείρισης των ζητημάτων της μειονότητας.

Με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει:

 

Κατάφορη καταπάτηση πολιτισμικών δικαιωμάτων των Πομάκων και Ρομά πλήρως κατοχυρωμένων από τη Συνθήκη της Λωζάνης , το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

  • Μειονοτικοί υποψήφιοι δηλώνουν Τούρκοι και δραστηριοποιούνται υπέρ της Ανεξάρτητης Θράκης στηριζόμενοι από Τουρκόφωνους φορείς.
  • Το ΓΠΚ παρεμβαίνει προκλητικά και ανεξέλεγκτα στα εσωτερικά πράγματα της χώρας. υπερβαίνοντας κατά πολύ τις τυπικές αρμοδιότητες ενός προξενείου, ως χαμηλόβαθμης διπλωματικής αντιπροσώπευσης.
  • Νόμοι σαν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ δεν λαμβάνουν υπόψη την ιδιαιτερότητα της περιοχής.
  • Οι περισσότεροι Σύλλογοι φέρουν τον προσδιορισμό ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ, παρά το γεγονός ότι αυτό θεωρείται παράνομο απο το ΣτΕ.
  • Οι ψευτομουφτήδες και άλλα όργανα της Άγκυρας απειλούν και εκβιάζουν νομοταγείς μουσουλμάνους , και επιβάλλουν στους Πομάκους να μην διοργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις στη γλώσσα τους.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

Επειδή σύμφωνα με τη ρήση: ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΛΑΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΑΝΟΥΝ, ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΛΑΟΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΥΦΙΕΙΣ   ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, και για να αποφύγουμε νέα Εθνική συρρίκνωση,   πρέπει άμεσα,  αν όχι χθές να δημιουργήσουμε έξυπνες και δημιουργικές ευκαιρίες στη Θράκη:

— Είναι απαραίτητη και αναγκαία σήμερα η αφύπνιση του ελληνικού πολιτικού κόσμου. Τα πολιτικά κόμματα έχουν χρέος να συνεννοηθούν επιτέλους μεταξύ τους στη βάση μιας «Εθνικής Στρατηγικής και Πολιτικής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης»,

—  Να μεθοδευτεί δέσμη πολιτικών , αυτοδιοικητικών και αναπτυξιακών  ενεργειών και μέτρων , μεσω των οποίων θα διασφαλίζεται η ανάπτυξη και η ευημερία όλου του πληθυσμού της Θράκης- 

– Απαιτείται εκπαιδευτική αναβάθμιση με αύξηση των Δημοσίων ελληνόγλωσσων Σχολείων στα πομακοχώρια, κατάργηση των

δίγλωσων μειονοτικών σχολείων και ίδρυση ελληνόγλωσων

σχολείων στα οποία  οι μουσουλμανόπαιδες θα  διδάσκονται

όλα τα μαθήματα μόνο στα ελληνικά και να μπορούν να επιλέξουν ως δεύτερη γλώσσα την τουρκική ή την πομακική ή την ρομανί

 

–  Να εξεταστεί η σκοπιμότητα και η δυνατότητα καταγγελίας των μορφωτικών πρωτοκόλλων του 1951 και 1968, που παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάνης.

 

–    Να μεταφερθεί το ιεροσπουδαστήριο Εχίνου στην Ξάνθη.

 

–    Οι Πομάκοι να μαθαίνουν πομάκικά και οι Ρομά ρομανί!

 

—    Κατάργηση της Σαρίας και δημιουργία προϋποθέσεων εξόδου της μειονότητας, από την κοινωνική και μορφωτική απομόνωση.

 

–   Τιμές καυσίμων όπως αυτές της Βουλγαρίας  και χαμηλό ΦΠΑ  σε όλα τα έιδη!!

–   Η αποτροπή της χειραγώγησης της μειονότητας από το ΤΠΚ  και  έλεγχος  της νομιμότητας των Δραστηριοτήτων του ΤΠΚ και σε αντίθετη περίπτωση η επιβολή κυρώσεων. Το Τουρκικό Προξενείο,  πρέπει να περιοριστεί στην διπλωματική του αποστολή, που είναι η προώθηση των διμερών σχέσεων, η εμβάθυνση, και η προστασία των βασικών κανόνων της Συνθήκης της Λωζάννης.

– Συστηματικός και πιο αποτελεσματικός έλεγχος των Μουφτήδων και, εάν χρειαστεί, σε περιπτώσεις προκλητικών δηλώσεων εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας , εφαρμογή του νόμου.

–     Ίδρυση Ελληνικού Προξενείου στη Τραπεζούντα!

 Η δημογραφική ενίσχυση της περιοχής,  με σειρά κινήτρων στην κατεύθυνση της εργασίας, των υποδομών, της ασφάλειας, της φορολογίας και των φόρων,  της γής, της ενίσχυσης του Πανεπιστημίου , της μεταφοράς κρατικών  υπηρεσιών στην περιοχή καθώς και δημοσίων και ξένων επενδύσεων.

–  Ισχυρές ΕΔ

–  Και τέλος( σαν παραίνεση, προτροπή)  θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι οι ετεροδημότες Θρακιώτες ότι πρέπει να εγγραφούμε στους Δήμους και στις κοινότητες της Θράκης μας. Δεν μας έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, μας χρειάζεται η Θράκη μας και ειδικότερα τώρα με την απαράδεκτη προκλητικότητα της Τουρκίας και του ΤΠΚ. Δεν αρκεί μόνον να διαμαρτυρόμαστε « τι κάνει η Πολιτεία για τη Θράκη, αλλά τι κάνουμε εμείς για τη Θράκη!!»

Τελειώνοντας , θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υπομονή σας, και θα κλείσω με τη ρήση του περίφημου Κινέζου Στρατηγιστή ΣΟΥΝ ΤΣΟΥ: ο οποίος είπε ότι Η ΚΑΘΕ ΜΑΧΗ πρέπει να ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΤΟΥ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!!

Και για να την κερδίσουμε πρέπει να είμαστε προμηθείς και όχι επιμηθείς σε Εθνικά Θέματα.

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: