Μητσοτάκης: Να συγκρατήσουμε το δεύτερο κύμα κορονοϊού για να κάνουμε Χριστούγεννα

Την έκκληση να τηρήσουμε τα μέτρα για να σώσουμε οικονομικά τον Δεκέμβριο, αλλά και να κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς lockdown απηύθυνσε κατά την τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ανάγκη έμπρακτης έκφρασης αλληλεγγύης στη δύσκολη αυτή συγκυρία τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που προήδρευσε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Νέα Δημοκρατία πρεσβεύει τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Σε αυτή τη χρονική συγκυρία η έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας, μας επιβάλλει με ελεύθερη βούληση να περιορίσουμε την ελευθερία μας και κυρίως την ελευθερία στη μετακίνηση για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τον κοινό αγώνα τον οποίο όλοι δίνουμε» τόνισε.Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι σίγουρα διαφορετικά, ωστόσο, όπως είπε, πρέπει ως συνειδητοί πολίτες να δράσουμε υπεύθυνα για να κάνουμε Χριστούγεννα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών και να δεχτούμε την ανάγκη να περιοριστούμε πρόσκαιρα για να μπορέσουμε να συγκρατήσουμε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας και να μπορέσουμε σταδιακά να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς, να σώσουμε το Δεκέμβριο σε οικονομικό επίπεδο, να κάνουμε Χριστούγεννα τα οποία σίγουρα θα είναι διαφορετικά τα Χριστούγεννα από αυτά τα οποία έχουμε συνηθίσει αλλά όχι Χριστούγεννα τα οποία θα επιβάλλονται από κανόνες πολύ αυστηρών περιορισμών».Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας σε αυτή την πολύ δύσκολη παγκόσμια συγκυρία, λέγοντας πως « η Moody’ s αναγνώρισε επί της ουσίας τη σημαντική αναπτυξιακή δυναμική και τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται εν μέσω πανδημίας και την ανάπτυξη η οποία μπορεί να έρθει στην Ελλάδα όταν τελειώσει η πανδημία».

Μάλιστα, η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε λόγω της πανδημίας να μη διεξαχθεί φέτος το ετήσιο τακτικό συνέδριο και να πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2021.

Πηγή: sputniknews.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση