Κοινωνία

Μεταξουργείο: Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση – Διακινούσε ναρκωτικές ουσίες

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία προέβαινε στη διάθεση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία διακινούσε συστηματικά ναρκωτικές ουσίες στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν, στις 3 Νοεμβρίου στην περιοχή του Μεταξουργείου, εν μέσω συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας, οκτώ αλλοδαποί, μέλη της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης. Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση τυγχάνουν και έξι αλλοδαποί που ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται. Επιπλέον, συνυποβλήθηκε και δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σχεδόν το σύνολο των κατηγορουμένων έχει συλληφθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και σε βάρος μελών της οργάνωσης έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το χρηματικό ποσό των 12.095 ευρώ, 264 γραμμάρια κάνναβης, τέσσερα γραμμάρια ηρωίνης, 15 κινητά τηλέφωνα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Όσον αφορά τη δομή και τη σύνθεση της οργάνωσης διαπιστώθηκε:

Η οργάνωση δραστηριοποιούνταν σε πολύωρη καθημερινή βάση, σε υποομάδες με εναλλαγές μελών διακινώντας ηρωίνη-κοκαΐνη και κάνναβη ενώ κατά την πώληση των ναρκωτικών ουσιών, οι ρόλοι των μελών εναλλάσσονταν σε διακινητές-τσιλιαδόρους και ταμίες.

Μάλιστα, ένας εκ των συλληφθέντων, ιδιοκτήτης καταστήματος «ΜΙΝΙ-ΜΑΡΚΕΤ», πλησίον του σημείου, ήταν επιφορτισμένος με την παρατήρηση της κίνησης των Αστυνομικών Δυνάμεων, ενημερώνοντας παράλληλα τα λοιπά μέλη της οργάνωσης και κατευθύνοντας τις κινήσεις τους.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία της δράσης τους προέκυψε:

Οι ναρκωτικές ουσίες που προορίζονταν για άμεση διάθεση, αποκρύπτονταν είτε σε θυλάκια των ρούχων τους, είτε σε «καβάτζες», όπως αναφέρθηκαν παραπάνω, ώστε σε περίπτωση επικείμενου αστυνομικού έλεγχου να δυσχεραίνεται ο εντοπισμός και η σύλληψή τους.

διάβασε και αυτό  «Stop Bullying»: Γραμματόσημα με «ηχηρό» μήνυμα στα σχολεία όλης της χώρας

Η ηρωίνη πωλούνταν σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες βάρους από 0,1 έως 0,2 γραμμάρια με ορισθείσα τιμή τα πέντε ευρώ έκαστη. Η κάνναβη πωλούνται σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίας βάρος από 2,5 έως 4,5 γραμμάρια με ορισθείσα τιμή από πέντε έως δέκα ευρώ έκαστη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα προς ταυτοποίηση και άλλων μελών της οργάνωσης συνεχίζεται.

Πηγή: Sputniknews.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: