Κ. Παπακώστα: «Η Ελλάδα βάφτηκε με το χρώμα της Αυτοδιοίκησης»

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των Αυτοδιοικητικών εκλογών, η Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ) και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου δήλωσε: «Χθες η Ελλάδα βάφτηκε με το χρώμα της Αυτοδιοίκησης».

Επίσης ανέφερε: «Όσοι εννοούν να αντιλαμβάνονται την Αυτοδιοίκηση ως κομματικό εργαλείο ή ως μοχλό κομματικής επιρροής δεν την σέβονται» και σημείωσε ότι «τα αποτελέσματα των Αυτοδιοικητικών εκλογών εκφράζουν τις τοπικές κοινωνίες και την βούληση των πολιτών τους να διοικηθούν από ανθρώπους αφοσιωμένους στον θεσμό, με στόχο να γίνει καλύτερη η ποιότητα της ζωής τους σε περιφερειακό και σε τοπικό επίπεδο».

«Η κατάχρηση στα χείλη των κομματικών επιτελείων σε βάρος της Αυτοδιοίκησης δεν με βρίσκει σύμφωνη. Όπως έλεγε ο Σατωβριάνδος, οι θεσμοί περνούν τρεις φάσεις. Την φάση του κοινωφελούς έργου, την φάση των προνομίων και την φάση της κατάχρησης… Προφανώς η συμπεριφορά των πολιτικών κομμάτων αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε στην τρίτη φάση, με ό,τι συνέπειες αυτό επιφέρει για την πολιτική ζωή της Ελλάδας», ανέφερε η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής.

«Θέλω να συγχαρώ τους νέους Περιφερειάρχες και Δημάρχους της χώρας μας και να τους ευχηθώ καλή δύναμη στην θητεία τους» συμπλήρωσε η Κ.Παπακώστα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Comments Box

Απάντηση

%d